Politic

BRAȘOV. A fost reluată licitația pentru concesionarea parcărilor publice, întârziată un an din cauza contestațiilor

 

În urma deciziei Curții de Apel, care a menținut soluția Tribunalului de respingere a contestațiilor, a fost reluată procedura de „Delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor publice cu plata de pe domeniul public al Municipiului Brașov”, având ca termen limită pentru depunerea ofertelor data de 6 mai 2019.

Obiectul acestei proceduri este de a concesiona, pentru o perioadă de 10 ani, 10.200 de locuri de parcarepublice cu plată din municipiul Braşov.

„Mă bucur că am reușit să reluăm acestă licitație care, din cauza contestațiilor, fost întârziată un an de zile. Reglementarea situației parcărilor publice va aduce, pe lângă redevenţa pe care o vom încasa la bugetul local, creșterea calității acestui serviciu public. Astfel, plata se va putea face prin mai multe metode decât se făcea până acum. Pe lângă plata directă la parcometru cu monede, se va putea plăti şi cu bancnote, dar şi prin intermediul SMS. Totodată, va exista şi posibilitatea plăţii prin intermediul unei aplicaţii cu debitare din cont. Asta nu înseamnă că nu vom aprecia ofertele care propun şi alte sisteme de plată, cum ar fi cel cu cardul. Aplicaţiile pentru internet şi mobil vor trebui să fie cel puţin în română şi engleză, dar ofertele care vor asigura acest serviciu şi în alte limbi (germană, ialiană, franceză) vor primi  punctaj suplimentar. De asemenea, concesionarul va trebui să asigure și să amenajeze un spaţiu pentru serviciul de relaţii cu publicul, care va funcţiona non-stop şi va trebui să asigure inclusiv  posibilitatea comunicării telefonice pe e-mail. În cazul în care nu vor soluţiona cel puţin 90% din reclamaţii în maxim 48 de ore, vor plăti o penalizare de 10.000 de lei”, a spus viceprimarul Laszlo Barabas.

În proiect sunt trecute 10.200 de locuri de parcare concesionate, durata contractului fiind de 10 ani. 

Componenta financiară reprezintă 80% din criteriul de evaluare, iar redevenţa minimă va fi de 35% din veniturile încasate de concesionar din exploatarea parcărilor, dar nu mai puţin de 400.000 lei/lună.

„S-a ales ca şi criteriu de evaluare redevenţa deoarece este un factor important, întrucât cu cât redevenţa este mai mare, cu atât veniturile realizate de Municipalitate sunt mai mari. Tarifele practicate pentru ocuparea locurilor de parcare din cele trei zone în care este împărţit oraşul sunt reglementate prin Regulamentul-Cadru, aprobat prin HCL nr.251/2017, acestea fiind fixe, deci singurele variabile sunt gradul de ocupare şi încasare a taxei de parcare”, este specificat în raportul proiectului.

Referitor la serviciile de deszăpezire şi salubrizare a locurilor de parcareacestea vor fi executate de către concesionar, pe cheltuiala acestuia. De asemenea, concesionarul va asigura întreţinerea şi repararea stratului de uzură a suprafeţelor locurilor de parcare, marcaje rutiere potrivit SR1848-7/2004, precum şi un număr de indicatoare «P cu plata», instalate la cel mult 50 metri unul faţă de altul, pe cheltuiala acestuia. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare