Turism

Câte premii a obținut Județul Brașov la Competiția Destinația Anului 2024

Câte premii a obținut Județul Brașov la Competiția Destinația Anului 2024.

Câștigătorii Destinația Anului® 2024, cea mai importantă competiție de turism intern, au fost anunțați ieri seară, în cadrul unei Gale la Ateneul Român.

Sutele de mii de voturi ale publicului pe platforma destinatiaanului.ro, un juriu format din peste 200 de experți, dar și un amplu studiu sociologic au stabilit clasamentul acestui an în cele 12 categorii ale competiției.

Câte premii a obținut Județul Brașov la Competiția Destinația Anului 2024

Cele mai disputate secțiuni, care au suscitat o mobilizare extraordinară a românilor, au fost câștigate de municipiul Sibiu, care a primit trofeul „Orașe care Inspiră”, de localitatea brașoveană Bran, situată pe primul loc la categoria „Stațiuni Turistice” și de satul sibian Biertan, cu cele mai multe voturi la categoria „Sate de poveste”, unde Sâmbăta de Sus s-a situat pe a doua poziție.

Dintre destinațiile cu cel mai mare punctaj, aflate pe locul 1 în categoriile competiției, Municipiului Sibiu i-a fost decernat Marele Premiu Destinația Anului, acordat de președintele juriului, Simona Constantinescu, Președinte Federația Industriei Hoteliere din România.

La egalitate de puncte, orașele Brașov și Timișoara au ocupat locul 2 în această ierarhie.

Cetățile dacice din Munții Orăștie, Castelul Corvinilor, Eco Regiunea Delta Dunării au fost declarate câștigătoarele altor trei categorii foarte disputate – „Tărâmuri cu tradiție și istorie”, „Atracții Cultural-educative”, respectiv „Regiuni Eco-turistice”.

La categoria Parcuri de distracție și aventură, județul Brașov a avut două locații pe podium: Valea cu Povești (Bran) și Dino Parc (Râșnov), locurile 2 și 3. De asemenea, Castelul Bran a ocupat locul 2 la categoria Atracții cultural educative. Apoi, la categoria Cazări epice – resorturi, Club Vila Bran și Teleferic Grand Hotel din Poiana Brașov s-au situat pe pozițiile 2, respectiv 3.

Câte premii a obținut județul Brașov la competiția Destinația Anului 2024

În cadrul galei a fost acordat și un premiu special pentru județele cu cele mai multe destinații câștigătoare. În 2024, acesta a fost adjudecat de județul Brașov, unde se află șapte destinații premiate. Pe poziții fruntașe au fost și județele Sibiu, Harghita, Suceava și Hunedoara.

Competiția a inclus anul acesta, în premieră, și destinații din Republica Moldova, cel mai bine situat în clasamentul final fiind satul Văleni din raionul Cahul, care a câștigat Premiul special Destinația Anului® 2024 în Republica Moldova.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button