Politic

Amendamente privind pensiile militarilor și ale polițiștilor 

Pensiile militarilor și ale polițiștilor…

Deputatul PNL Adrian Cozma anunţă că a depus amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2024 privind stabilirea unor drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naţionale, prin care propune eliminarea unor inechităţi din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare în activitate.

„În aceste vremuri deosebit de dificile, cu război la graniţa de nord a României, stăm şi ne întrebăm de ce tinerii aleg din ce în ce mai puţin să urmeze o carieră militară în ţara noastră, deşi în trecut era o mare mândrie. Este simplu! Statul român încă nu-i apreciază corespunzător nici pe cei care sunt în activitate şi nici pe cei care au urmat o carieră militară şi astăzi sunt în rezervă. Deşi actuala coaliţie de guvernare a făcut foarte multe lucruri bune pentru miliari şi pentru poliţişti, încă mai sunt multe lucruri de făcut pentru a-i duce pe aceştia la aprecierea firească de care trebuie să se bucure în societatea românească”, se arată într-un comunicat al liberalului.

„Am propus, astfel, ca pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare în activitate”, a adăugat politicianul.

El arată că „s-au strâns deja mai mulţi ani de când actualizarea drepturilor pentru militarii şi poliţiştii pensionaţi nu mai operează, deşi preţurile continuă să crească şi viaţa lor să fie mai dificilă”. „Au acest drept! Am convingerea că, pentru faptele şi privaţiunile pe care le-au avut în carieră, militarii şi poliţiştii merită să aibă o bătrâneţe liniştită”, mai spune Cozma.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button