Politic

Un nou dosar pentru primăria condusă de Allen Coliban – plăți nelegale de aproape 130.000 de lei către decedați / Precizările Curții de Conturi

Un nou dosar pentru primăria condusă de Allen Coliban – plăți nelegale de aproape 130.000 de lei către decedați.

Un raport de audit financiar al Curții de Conturi, prezentat de stiripesurse.ro, a relevat deficiențe semnificative în gestionarea fondurilor publice de către Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov.

În cadrul auditului efectuat la Primăria Brașov, condusă de Allen Coliban (USR), au fost selectate și verificate plăți în sumă totală de 44.553.022 lei, reprezentând 66,36% din totalul celor efectuate de entitate în anul 2021. Suma totală a plăților efectuate de Direcția de Asistență Socială Brașov în 2021 s-a ridicat la 67.133.419 lei, incluzând cheltuieli de personal și cheltuieli cu asistența socială.

Un nou dosar pentru primăria condusă de Allen Coliban – plăți nelegale de aproape 130.000 de lei către decedați

Una dintre principalele deficiențe identificate a fost efectuarea unor plăți de indemnizație de handicap către persoane care, la data efectuării plăților, erau deja decedate. Valoarea exactă a acestor plăți fără bază legală este de 129.318 lei.

Potrivit raportului de audit al Curții de Conturi, Direcția de Asistență Socială Brașov nu a solicitat de la Direcția Județeană Comunitară de Evidență a Persoanelor Brașov baza de date actualizată cu persoanele decedate din municipiu.

De asemenea, nu a fost respectată procedura operațională PO 26-5, care implică verificarea listei cu persoanele decedate primită de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Brașov, conform adresei nr. 10109/01.04.2019.

„Consecințele economico-financiare ale acestor abateri sunt semnificative. Bugetul local a fost prejudiciat prin plata indemnizațiilor de handicap către persoane decedate, ceea ce reflectă o lipsă de control și verificare adecvată în gestionarea fondurilor publice”, s-a specificat în raportul de audit, care poate fi citit integral AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
29 zile în urmă

Primăria condusă de Scripcarel -coruptie absolută și bătaie de joc!

Back to top button