Sport

Corona Braşov. Explicaţia unei postări jenante. De ce mediocritatea înseamnă performanţă la Corona

Corona Braşov este un nume important în handbalul feminin românesc, grupare care continuă tradiţia Rulmentului Braşov, formaţie cu titluri şi participări în cupele europene.

Ce se întâmplă însă în această perioadă la echipa de handbal este cu adevărat ruşinos. Un sezon ratat, în care Corona Braşov a încheiat pe locul 8 din 14, undeva în mediocritatea părţii a doua a ierarhiei, în care barajul pentru salvarea de la retrogradare a fost evitat în ultima etapă, după un meci despre care vorbeşte toată suflarea handbalistică din ţară şi pe seama căruia s-au sesizat şi comisiile federaţiei.

Totuşi, pentru a atinge culmi nemaiîntâlnite ale penibilului, membrii echipei de comunicare au postat un mesaj incredibil pe Facebook şi pe site-ul oficial, în care se vorbeşte despre o mare performanţă a echipei de handbal.

„LOCUL 8. CEL MAI TARE CAMPIONAT DIN EUROPA

Nimeni nu-și amintește ca vreo nou-promovată în Liga Florilor MOL să încheie campionatul între primele 8 echipe. Aceasta este în sine o performanță (mediocritatea este performanţă doar în minţile unora de la Corona Braşov – n.r.). Una umbrită, însă, de presiunea scenariilor din ultimele săptămâni de ligă.

Corona Brașov nu a avut cel mai bun parcurs în acest sezon. A pierdut câteva meciuri la limită, a terminat la egalitate în două partide pe care ar fi putut să le câștige. Însă Corona a fost echipa care a învins trei dintre primele cinci echipe din cel mai puternic campionat din Europa. Desigur, la rece vorbind, probabil că stafful ar fi fost mult mai liniștit dacă ar fi câștigat acele meciuri pierdute la limită sau terminate la egalitate. Dar asta a fost situația, iar echipa s-a adaptat din mers. Obiectivul trebuia îndeplinit.

N-a fost deloc ușor. Niciun suporter, oricât de înfocat, nu și-ar dori să urce în autocarul echipei după o înfrângere. Nimeni nu-și dorește să participe la discuția din vestiar, de la finalul unui astfel de meci. Și totuși, membrii echipei trebuie să o facă de fiecare dată. Fiecare trebuie să învețe ceva din înfrângeri, așa cum trebuie să învețe din victorii. Altfel, n-ar exista progres. Poate că lucrul cel mai important pe care l-au reușit fetele noastre sezonul acesta a fost că au reușit să se remonteze. Câteodată, au făcut-o după un șir de nereușite. Au avut nevoie de timp. Apoi, au învățat să-și revină imediat după o înfrângere și să pornească la luptă de la zero, fără ca rezultatul negativ să le influențeze.

2023-2024. Un sezon care stabilește un standard. De aici, echipa e obligată să meargă în sus. Va fi greu, însă oamenii care au avut de-a face vreodată cu această echipă a Brașovului știu că aici nimic nu poate fi imposibil. E doar o chestiune de muncă și de răbdare, câteodată împotriva unor bariere ce par insurmontabile.

Însă tot la Brașov am învățat că munții cei mai înalți sunt așa doar ca să facă ascensiunea mai frumoasă”.

De ce a fost postat acest mesaj? Pe surse, am aflat că se încearcă cu toate forţele să se ofere prime pentru staff-ul echipei şi pentru jucătoare. Şi cine mai oferă prime pentru locul 8? Nimeni. Dar la Corona Braşov se poate… Probabil că se va spune că obiectivul a fost clasarea între primele 8, a fost îndeplinit şi astfel trebuie şi prime. Sperăm, măcar, că nu va fi o primire cu fast a echipei la Primărie pentru îndeplinirea obiectivului, locul 8 din 14 în Liga Florilor.

FOTO: Facebook Corona Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Florin
24 zile în urmă

Eu inteleg ca dorinta de a pupa in dos politruci mediocri, incompetenti si furaciosi precum cernica&dragomir e mare, insa, locul ocupat chiar e o performanta in raport cu dezastrul lasat in urma de catre cei mentionati. Mno, brasovenii nu uita… Citeşte mai mult »

Florin
Răspunde la  Lucian Pop
24 zile în urmă

Repet, ca sa intelegi (sunt convins ca stii, dar, deh, trebuie sa lovim prin orice mijloace, doar, doar, se intorc vechii “performeri”): e o MARE performanta la o sectie care se va zbate inca mult timp sa faca uitat scandalul… Citeşte mai mult »

Back to top button