Educaţie

CONCURS în școlile din BRAȘOV, în cadrul unui proiect antibullying derulat de Poliție

 

Ziua de 30 ianuarie a marcat „Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală”, context în care Biroul Siguranță Școlară va organiza, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar.
Proiectul va fi implementat în școli gimnaziale din județ.

„Proiectul vine în completarea activităţilor derulate până în prezent cu o nouă abordare a procesului de transmitere a informațiilor instructiv-educative și va fi implementat în unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Brașov, cu beneficiari elevi din ciclul gimnazial, având ca obiective:
-Identificarea formelor de violență;
-Cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare;
-Formarea de atitudini și atitudini morale în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar;
-Creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

La nivelul fiecărei unități de învățământ participante în cadrul proiectului se va lansa un concurs pe tema „Prevenirea violenței psihologice (bullying)”, care va consta în:

-realizarea unor materiale informativ-preventive privind violența sub
orice formă: afiș, poster (100 x 70 cm)
-realizarea unui clip video (maximum 3 minute) care să transmită mesaje anti-bullying.

Concursul este adresat tuturor elevilor de gimnaziu din școlile participante, materialele realizate fiind rezultatul efortului colectivului de elevi dintr-o clasă, coordonați de profesorul diriginte. La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii. La nivelul județului va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere.

Materialele informativ-preventive desemnate câștigătoare la nivel de județ vor fi înaintate până la data de 05.03.2022 Direcției Siguranță Școlară.

„La nivel național se va realiza o selecție a școlilor desemnate câștigătoare la nivel județean, iar Direcția Siguranță Școlară va face demersurile pentru publicarea/multiplicarea/difuzarea materialelor câștigătoare. Prin implicarea elevilor în proiect se dorește conștientizarea acestora cu privire la implicațiile violenței fizice și psihologice comise în unitățile de învățământ și angrenarea acestora în activități competitive și educaționale, având ca efect reducerea violenței în mediul școlar”, au explicat polițiștii brașoveni.

În altă ordine de idei, polițiștii le transmit elevilor să recunoască tipurile de comportament asimilat fenomenului de bullying (agresiuni fizice/psihice/online), să evite să reacționeze violent în cazul în care sunt provocați și să ceară sprijinul cadrelor didactice/părinților în cazul în care devin victime ale unui astfel de comportament.

Ei le recomandă părinților/cadrelor didactice să-i sfătuiască pe copii/elevi să nu intre în anturaje dubioase, să evite violența în rezolvarea conflictelor și să ceară sprijinul în orice problemă pe care o întâmpină; să supravegheze atent comportamentele copiilor/elevilor și să intervină prompt în cazul în care bănuiesc că există un comportament de tip bullying.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare