Educaţie

IPJ Brașov desfășoară „Săptămâna școala în siguranță”

„Săptămâna școala în siguranță”, la Brașov

Polițiștii de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov desfășoară activități informativ -preventive, săptămâna aceasta, în școli, pentru conștientizarea elevilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv, pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.


Polițiștii brașoveni discută cu elevii din clasele gimnaziale și liceale despre prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică, prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor, prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, prevenirea traficului de persoane, drepturile și libertățile copilului.
În ceea ce privește consumul de droguri, elevii primesc recomandări pentru a sta departe de efectele nocive pe care consumul de astfel de substanțe le pot provoca.

ATENȚIE! Pentru a pune capăt bullyingului, agresiunea trebuie identificată, iar raportarea situațiilor  în timp util este esențială.

Recomandări pentru părinți / cadre didactice:
-ajutați-l pe copil să-și dezvolte abilități în ceea ce privește toleranța și empatia;
-încurajați comunicarea ca fiind cea mai eficientă metodă de rezolvare a conflictelor atât în familie, cât și la școală;
-explicați-i că situațiile de agresiune în mediul școlar își găsesc rezolvarea prin sprijinul unui cadru didactic / consilier școlar / părinte sau – după caz – prin intervenția autorităților.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button