Educaţie

Titularizare 2024. Încep înscrierile la concurs

Titularizare 2024. Încep înscrierile la concurs

Cadrele didactice și viitorii absolvenți de facultate care vor un post în învățământ se pot înscrie de astăzi la Titularizare 2024. Înscrierile se fac, până în 17 mai, online sau la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, în intervalul 9.00 – 15.00, cu excepţia zilei de marţi, 16 mai, când programul este 11.00 – 15.00. Tot pe site-ul instituţiei, isjbrasov.ro, sunt detalii legate de procedură şi actele necesare. Validarea înscrierii se face prin semnătură, în perioada 9-22 mai, la minim două zile de la depunerea online a dosarului.

Conform datelor disponibile pe site-ul Titularizare 2024, 345 de catedre/posturi titularizabile sunt în județul Brașov.
Acestea reprezintă miza concursului de Titularizare (cum este cunoscut concursul de ocupare a posturilor vacante în învățământul preuniversitar), dat fiind că angajarea pe aceste posturi este pe perioadă nedeterminată.

Pentru titularizare (angajare pe perioadă nedeterminată), candidatul trebuie să ia minimum 7 la examen, dar e necesar şi să existe catedră vacantă, tot pe perioadă nedeterminată.
Pentru angajarea pe perioadă determinată, de un an școlar (1 septembrie – 31 august), respectiv suplinire calificată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.
Din păcate, tot suplinitori calificați vor fi și cei care, chiar cu 10 la Titularizare, nu găsesc o catedră cu viabilitate de minimum patru ani.
Sunt mai multe posturi titularizabile decât în 2023, când au fost 253, și mai multe decât se anunțase inițial – 330.

Posturi la Titularizare 2024 în Județul Braşov, disponibile aici.

De asemenea, în județul Brașov mai sunt 56 de posturi pe perioadă nedeterminată, dar incomplete. Acestora li se adaugă 551 de posturi pe perioadă determinată, complete, şi 1.421 de fracţii de normă care, combinate, pot forma alte câteva sute de posturi. Acestea sunt pentru suplinitorii calificați, cu angajare pe perioadă determinată. Se obțin tot prin concurs, iar contractul se încheie pe un an școlar, cu posibilitatea de asigurare a continuității.

Proba scrisă de la Titularizare 2024 va avea loc în 17 iulie.

Inspecţiile la clasă vor fi organizate în ultimele trei săptămâni de şcoală. Probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă sunt programate să se desfășoare într-o perioadă extinsă, cuprinsă între 29 mai și 28 iunie 2024.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button