Sănătate

Ucigașul tăcut a luat viața a 788 de brașoveni, în 2023 / Alți peste 116.000 sunt în pericol

Ucigașul tăcut a luat viața a 788 de brașoveni, în 2023 / Alți peste 116.000 sunt în pericol

Presiunea arterială crescută este, în continuare, principala cauză de deces la nivel mondial. Iar Brașovul și România nu fac excepție. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP), în anul 2023, la nivelul județului Brașov, au fost înregistrate 788 de decese cauzate de hipertensiunea arterială (HTA).
Ziua Mondială de Combatere a Hipertensiunii Arteriale este marcată în fiecare an, pe data de 17 mai, pentru conștientizarea riscurilor și efectelor tensiunii arteriale crescute, precum și pentru promovarea măsurării corecte și precise a presiunii arteriale în rândul populaţiei.
Hipertensiunea arterială, supranumită și „ucigașul tăcut”, este cel mai răspândit factor de risc pentru bolile de inimă. În lipsa tratamentului, hipertensiunea duce la complicații severe, precum accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, dar și la alte probleme de sănătate.

Ucigașul tăcut a luat viața a 788 de brașoveni | MyTex.ro
Ucigașul tăcut a luat viața a 788 de brașoveni, în 2023 / Alți peste 116.000 sunt în pericol 18

În evidențele cabinetelor medicale de medicină de familie figurează 116.344 de persoane care suferă de această afecțiune, conform datelor raportate de medicii de familie din județul Brașov și centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov.
Medicii recomandă o dietă sănătoasă, renunţarea la tutun și mișcare zilnică pentru reducerea valorilor tensiunii arteriale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Se tratează cu dozele de waxeen de la faiță, gionson, zeneca… Ălea le-au asigurat imunitatea injectaților.

John
27 zile în urmă

ce titlu de caca-o … si bineinteles ca nea Gheorghe a pus botul…

Back to top button