Educaţie

BRAŞOV. Universitatea Transilvania, în topul Erasmus

 

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a desemnat Universitatea „Transilvania” din Brasov printre primele universităţi din România atât în privinţa numărului de studenţi din străinătate care aleg universitatea braşoveană pentru a participa la activităţi didactice şi de practică, cât şi a universităţilor româneşti din care pleacă studenţi în cadrul mobilităţilor internaţionale la alte universităţi.
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, împreună cu birourile Erasmus+ din universitățile participante la program și cu rețeaua promotorilor Erasmus+ a organizat evenimentul Erasmus Open Doors (EOD), un eveniment ce promovează oportunitățile de studiu și practică pentru studenți. Aceștia au avut ocazia de a se întâlni cu foști studenți Erasmus, cu reprezentanți ai universităților, ai rețelei de promotori Erasmus+ și ai ANPCDEFP.

Statistici Erasmus 2007-2013

Comisia Europeană a publicat la începutul acestui an statisticile privind învățământul superior din perioada 2007-2013, perioadă în care Erasmus era parte a programului european „Învățare pe tot parcursul vieții”. Astfel, în acest interval, în România au studiat sau au făcut practică 11 251 de studenți străini. 31.052 de tineri din România au beneficiat de mobilități Erasmus pentru studiu sau practică în același interval.
Primele cinci universități din România care au trimis studenți în alte țări pentru studiu și practică au fost: Universitatea Al. I. Cuza Iași, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București, Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea Politehnică din Timișoara. Principalele cinci țări ca destinație au fost Franța, Spania, Italia, Germania și Ungaria.
Primele cinci universități din România în care au venit studenți străini au fost Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Al.I.Cuza Iași și Universitatea de Vest din Timișoara. Principalele 5 țări de proveniență ale studenților Erasmus din România au fost Turcia, Franța, Spania, Italia și Portugalia.

27,2 milioane de euro pentru învățământul superior în 2016

În 2016, bugetul Erasmus+ pentru învățământ superior în România este de 27.275. 638 de euro, pentru proiecte de mobilitate și parteneriate strategice. Bugetul alocat pentru proiecte de mobilitate este de 25.938.096, dintre care peste 20 de milioane sunt alocate mobilității pentru studenți. Bugetul pentru învățământ superior reprezintă aproape 50% din bugetul total alocat în anul 2016 pentru Erasmus+ în România — 57.728. 545 euro. În 2015, 72 de universități au primit finanțare în cadrul programului Erasmus+, pentru proiecte de mobilitate.
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport și va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competențelor și a capacității de inserție profesională și sprijinirea modernizării sistemelor de învățământ, de formare profesională și pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de euro.
Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfășura activități de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenți din învățământul superior, 650 000 de ucenici și de elevi din învățământul profesional, precum și peste 500 000 de tineri implicați în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare