Educaţie

BRAȘOV. Încă un absolvent admis cu 10 la Universitatea „Transilvania”

 

Ultimele trei facultăți ale Universității „Transilvania”- cele care-şi selectează studenţii prin probe practice sau teste scrise – au afișat aseară rezultatele admiterii. Este vorba despre Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, Facultatea de Muzică şi Facultatea de Medicină, însă la aceasta din urmă nu s-a publicat lista cu admișii la programul de studii Medicină (6 ani). .

15 olimpici la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane

Prima care şi-a afişat rezultatele admiterii, dintre cele trei, a fost Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, care a avut şi 15 olimpici deja admişi. La această facultate, ultimul loc bugetat s-a ocupat cu o medie de 7.68 (programul: Kinetoterapie şi motricitate specială). A fost o medie în care Bacalaureatul a contat doar în proporţie de 30%, restul de 70% reprezentând notele de la proba practică şi cea teoretică. Cea mai mare medie cu care s-a intrat aici a fost 9,61 (Sport şi performanţă motrică). În ceea ce priveşte locurile cu taxă, cea mai mare medie a fost de 9.22 (Sport şi performanţă motrică), iar cea mai mică – 6.57 (Educaţie fizică şi sport).

Cea mai mică medie la Bac, medie maximă la practică

Facultatea de Muzică a afișat și ea rezultatele admiterii. La ciclul de licență, cele mai multe locuri și cei mai mulți admiși sunt la Interpretare Muzicală – Instrumente, unde s-a intra cu medii de la 7.00 la 10.00. Media maximă, după ambele probe practice, a obținut-o Laszlo Berta Bianca, care însă a avut la Bacalaureat o medie de 6.83, în timp ce ultimul admis a avut 9.90 la Bac. La Interpretare Muzicală – Canto sunt trei candidați admiși, cu medii între 9.06 și 8.26, iar la Pedagogie Muzicală – 11, cu medii între 9.40 și 6.86. Teoretic, la această facultate au rămas cel puțin două locuri libere din 30 bugetate. 

La Medicină, trei din patru

La Facultatea de Medicină, unde a fost cea mai mare concurență, s-au afișat tot ieri rezultatele la trei dintre cele patru programe de studii. La Asistenţă medicală generală, cei 43 de admiși au medii între 9.86 și 8.35, la care se adaugă un candidat rrom, cu 7.40. La Balneofiziokinetoterapie și recuperare, pe cele 21 de locuri au intrat candidați care au între 9.64 și 8.73., iar la Laborator clinic sunt 12 admiși cu note între 9.25 și 7.99. Nu au fost afișate încă rezultatele la programul Medicină, deși examenul a fost test-grilă.

Resurse Umane – 9.14, ultima medie la buget

La Sociologie şi Comunicare, ultima medie bugetată este de 7.42, la Asistenţă Socială, aici fiind, de altfel, admisă şi cea mai mică medie „cu taxă” – 5.70. Însă, la programul Resurse Umane, unde a fost o concurenţă acerbă, ultima medie bugetată a fost de 9.14.
La Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cei cu medii sub 8.00 n-au mai prins un loc bugetat. Ultima medie bugetată este de 8.35, la Psihopedagogie specială. Ultima medie la „cu taxă” este 7.16, la Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar.

Cu 9.91 s-a intrat la chineză

Şi la Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor s-a intrat cu medii mari. Prima medie pe facultate este de 9.90, iar ultima medie la buget – 7.88, la programul Administrarea afacerilor, în limba engleză. Ultima medie la „cu taxă” este de 6.80, la Administrarea afacerilor, în limba engleză.
La facultăţile „umaniste” locurile bugetate sunt ocupate cu medii mari. La Litere, cea mai mică medie bugetată este 8.13, la programul de studiu Limbi Moderne Aplicate (franceză – germană). Cea mai mare este 9.91, la Limba și literatura chineză – limba și literatura română/ o limbă și literatură modernă. 6.06 este ultima medie admisă pe un loc cu taxă, la programul Limba Engleză – o limbă modernă.

Medii de peste 9.20 la Informatică aplicată

Greu de intrat pe un loc bugetat a fost la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde, pentru anumite programe, mediile de intrare au fost de peste 9.00. La Automatică şi Informatică aplicată, ultima medie bugetată a fost 9,21. La Calculatoare sau Tehnologia informaţiei – 9,20. Chiar şi locurile cu taxă au fost ocupate cu medii mari la aceste programe. La această facultate, ultima medie bugetată a fost de 7,42, la Inginerie Electrică şi Calculatoare, în limba engleză, iar ultima medie „cu taxă” – 7,17, la acelaşi program de studiu.

Medii de 5 și 6 la unele facultăți inginerești

În schimb, la unele dintre facultățile inginerești, locurile bugetate au fost ocupate și cu medii de 5 sau 6. Cu 5 s-au luat locuri bugetate la Inginerie Mecanică – 5.62 (Inginerie mecanică în limba engleză) şi la Construcţii – 5.56 (Instalaţii pentru Construcţii). La Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, ultima medie a fost 6.03 (Inginerie şi managementul calităţii), la Silvicultură şi Exploatări Forestiere – 6.33 (Silvicultură, exploatări forestiere, cinegetică), la Alimentaţie şi Turism – 6.20 (Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industrie alimentară), iar la Design de Produs şi Mediu 6,01 (Design industrial), la Ingineria Lemnului – 6.03 (Inginerie forestieră).
La aceasta din urmă au fost admişi toţi cei 39 de candidaţi înscrişi – 37 pe locurile bugetate, doi pe locuri cu taxă (conform opţiunii lor). Locurile bugetate au fost ocupate cu medii între 9.38 şi 6.03, iar locurile cu taxă, cu 6.86 şi 5.73. Ingineria Lemnului, singura facultate de acest gen din ţară oferă, în total, 90 de locuri bugetate şi 63 de locuri cu taxă, dar nu au fost ocupate nici măcar jumătate.

Locul ocupat trebuie confirmat

Astăzi și mâine, candidaţii admişi pe locurile bugetate trebuie să-şi confirme locul, depunând actele de studii în original sau confirmând în scris. Candidaţii admişi pe locurile cu taxă trebuie să achite prima tranşă a taxei de şcolarizare. Listele, refăcute, vor fi afişate în 30 iulie. Cea de-a treia afişare a listelor (faza III) va fi în 31 august, iar a IV-a, în 5 septembrie. Apoi, începe sesiunea de toamnă de înscrieri la facultăţile unde au mai rămas locuri libere.

Citiți și:

BRAȘOV. Primele trei facultăți au afișat listele de admiși!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare