Expres

[ViDEO] BRAŞOV. După aproape trei decenii de criminalistică, Radu Dascălu se implică în ajutorarea familiilor sărmane

 

După aproape 30 de ani în care a cercetat orori parcă desprinse din literatura horror, fostul şef al Serviciului Criminalistic Braşov, Radu Dascălu, se implică în ajutorarea familiilor defavorizate, punând bazele unei fundaţii prin care speră să crească nu doar nivelul de trai al unora dintre semeni, ci şi nivelul educaţiei.

„În 27 de ani de criminalistică, am avut posibilitatea să trăiesc întâmplări dintre cele mai diverse. Am văzut copii uciși de părinți, dar și părinți uciși de copii, soții ucise, torturate, electrocutate, violate de bărbații violenți, femei care au devenit ucigașe pentru că nu au mai suportat tortura, copii care au ajuns criminalii părinților pentru a scăpa de agresivitatea lor, copii, femei sau părinți bătrâni care în miezul iernii fugeau din casă pentru a scăpa de bătaie și dormeau prin șuri sau grajduri. Imagini triste desprinse din realitatea României Secolului XXI, în care comportamentele barbare caracteristice Evului Mediu sunt încă prezente. O țară cu o educație precară, cu comunitați sărace, fără norme morale, lipsită de modele și de perspective”, povesteşte Radu Dascălu pe pagina sa de Facebook.

După cum a mărturisit, încă de când activa în Poliţie s-a gândit să-şi dedice timpul de după pensionare cauzelor nobile.

„Încă de atunci mă gândeam că unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-aș putea face, odată cu trecerea în rezervă, ar fi ajutorarea acestor năpăstuiți ai soartei. Am tatonat terenul, am văzut că se poate, și iată că acum pot spune că suntem în pragul deschiderii unei fundații”, a mai scris fostul criminalist.
Dorinţa lui este să se implice, în primul rând, în educația și susținerea pe termen lung a copiilor din comunitațile sărace, sprijinirea unor familii cu dificultăți, a bătrânilor și a altor categorii de persoane defavorizate.

Primul caz preluat

Primul caz pentru care „luptă” este al unei familii cu şase copii din Colonia 1 Mai. După cum povesteşte, familia Sulică a locuit pe Muntele Măgura, la mai bine de şase kilometri de sat. Pentru a ajunge la şcoală, copiii erau nevoiţi să parcurgă zilnic această distanţă, dintre care vreo patru kilometri prin pădure.

„Întrucât iarna acest lucru nu era posibil, pentru a le asigura prezenta copiilor la școală, părinții au decis să-și abandoneze casa și s-au mutat în chirie lângă școală (n.r. opt persoane într-o singură cameră). Proiectul nostru este de a lua această familie în «adopţie», pentru a pregăti copiii de şcoală, a asigura condițiile de locuit minime şi alimentația rezonabilă”, a explicat fostul poliţist.
Astfel, obiectivele principale sunt achiziţionarea de rechizite şi haine pentru cei şase copii, renovarea spaţiului în care locuieşte familia în prezent (inclusiv cumpărarea unui boiler pentru apă caldă), apoi găsirea unui teren (cu ajutorul Primăriei) şi construirea unei căsuţe „doar a lor”.
„Pentru toate acestea, am deschis un cont nou, ale cărui extrase vor fi postate periodic împreună cu facturi pt tot ce se cumpără, astfel ca nimeni să nu aibă niciun dubiu că banii nu ajung unde trebuie. De asemenea puteți dona și prin PayPal. Vă vom ține la curent cu evoluția cazului.
Puteți dona aici: Cont lei: RO83RZBR0000060020427972 Banca Raiffeisen Titular cont: Dascalu Radu PayPal: radu.dascalu@yahoo.com”, a precizat criminalistul trecut în rezervă. Pentru mai multe informaţii despre familia Sulică vă invităm să vizionaţi filmuleţul alăturat, preluat de pe pagina de Facebook a lui Radu Dascălu.

Pe scurt despre fostul criminalist

Născut în data de 15 martie 1966 în Vatra Dornei, judeţul Suceava, Radu Dascălu a devenit, de-a lungul timpului, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în criminalistică. Datorită rezultatelor sale, el a fost numit şeful Serviciului Criminalistic Sibiu, unde a stat doi ani, apoi a condus Serviciul Criminalistic Braşov. Cât a activat în judeţul vecin, el a fost desemnat şi „Poliţistul anului în Sibiu” (s-a întâmplat în 2005).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare