Politic

George Scripcaru: Deblocăm Brașovul! Cele 20 de soluții pentru trafic

George Scripcaru: Deblocăm Brașovul! Cele 20 de soluții pentru trafic

Citiți și:

Scripcaru către actualul primar: Să dea drumul la semafoare până în 9 iunie, să-și asume!

Candidatul Alianței electorale PNL-PSD la funcția de primar al Brașovului, George Scripcaru, și-a prezentat astăzi după-amiază, într-o conferință de presă, programul de candidatură. Acesta atinge toate domeniile de interes pentru brașoveni, social, sanitar sau sportiv, dar este axat pe problemele de infrastructură rutieră, care au legătură și cu dezvoltarea urbanistică a Brașovului.

Programul este intitulat „Deblocăm Brașovul” și are în vedere reluarea unor proiecte lansate sau chiar începute acum patru ani.

„Brașovul trebuie să pun din nou în miscare, trebuie deblocat, trebuie să-și reia locul. Sunt 20 de soluții pe care le propun și cred că trebuie implementate pentru repornirea Brașovului. Trebuie să deblocăm ceea ce este blocaj în Brașov astăzi. Centura mare a Brașovului, drumurile naționale mărite la patru, chiar șase benzi, trebuie să gândim pasaje și poduri de legătură la intrările din oraș și între cartiere. Nu putem să mai lăsăm și să gândim lucrurile static, așa cum sunt ele acum. Brașovul este blocat la nivelul administrației locale. Prețul apartamentelor a crescut, pentru că nu se mai eliberează autorizații de construire. Trebuie să discutăm și despre domeniul sănătății. Am lăsat un proiect pentru spitalul regional, dar nu s-a întâmplat nimic. Este păcat, Brașovul are nevoie de așa ceva. Am lăsat soluții și variante care să fie puse în aplicare, dar nu a fost așa.
Avem nevoie de infrastructură în ceea ce înseamnă sportul, avem proiectul pentru cea mai mare sală polivalentă din România, trebuie să facem un stadion nou, echipele orașului. Brașovul nu arată cum trebuie și este păcat. Astăzi avem proiecte neimplementate, bani pierduți, soluții structurate care nu s-au întâmplat, avem împrumuturi astăzi. Totul se putea realiza prin fonduri europene, nu împrumuturi”
, a spus fostul primar.
Printre proiectele sociale pe care le propune este „Programul Rabla” pentru lifturi, prin care Primăria să cofinanțeze schimbarea ascensoarelor în blocurile vechi, unde stau mulți vârstnici, care nu își permit să suporte costurile.
Un alt punct avansat este gratuitatea totală pentru transportul în comun în zilele de weekend.

Poduri hobanate, parcări, tunel pe sub Tâmpa

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, George Scripcaru a prezentat 20 de soluţii la tot atâtea puncte nevralgice sau provocări actuale ale orașului. „E nevoie de ocolitoarea mare a Braşovului, de pasaje între cartiere, parcări, infrastructură în centrul istoric și apoi să punem reglementări privind accesibilitatea. Sunt 20 de soluții pe care le-am identificat și eu cred că putem să le facem împreună cu Consiliul Județean, cu CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n.r.) și, bineînțeles, cu primarii celorlalte localități.Trebuie să avem o viziune integrată, trebuie să avem o strategie integrată de dezvoltare a Brașovului cu celelalte localități. Discutăm de poduri, pasaje, drumuri de legătură, lărgiri la patru şi șase benzi, în interiorul şi în exteriorul oraşului. Am acordat o atenţie mare accesului în oraş din zona metropolitană. Avem nevoie urgentă de legături mai bune cu Cristian, Râşnov, Bran, Feldioara, Hărman şi cu Sânpetru”.
Scripcaru a subliniat că este nevoie de soluţii pentru fluidizarea traficului rutier în zona istorică a Braşovului, printre care amenajarea unei parcări subterane, tunel pe sub Tâmpa, pe modelul localității austriece Salzburg, care să facă legătura cu Răcădău și Noua. Fostul primar spune că tunelul a fost gândit încă de la proiectarea cartierului Valea Cetății, fiind la acea oră (finalul anilor ’70), o soluție urbanistică premiată. George Scripcaru mai afirmă că din 2019 era pregătită documentaţia pentru o parcare în Centrul Civic, cu o capacitate de 600 de locuri.
Alte două proiecte vizează pasajele hobanate, între Gară şi Tractorul-Coresi, și din cartierul Astra. Ultimul, pentru accesul rutier la cimitirele din zona Micşunica, unde urmează a se realiza și un pasaj subteran pietonal, dar către noi ansambluri rezidențiale.

20 de soluții pentru trafic

 1. Ocolitoarea mare a Braşovului;
 2. Lărgirea drumului naţional DN 73, către Cristian;
 3. Lărgirea străzii Institutului;
 4. Realizarea complexului de străzi Cucului-Bazaltului-Carierei-Cărămidăriei şi drumul de legătură spre Poiana Braşov;
 5. Lărgirea străzii 13 Decembrie;
 6. Lărgirea DN 13, până la Hanul din Ardeal;
 7. Pasaj suprateran Tractorul – Griviţei (Dedeman);
 8. Pasaj suprateran strada de Mijloc – strada Borzeşti, peste calea ferată Braşov – Sibiu;
 9. Pasaj pietonal zona Micşunica şi pasaj hobanat peste calea ferată, în zona policlinicii Astra;
 10. Pasaj hobanat zona Gării Braşov;
 11. Parcarea din faţa Gării şi pasajele pietonale subterane pe Bulevardul Gării şi Bulevardul Victoriei;
 12. Parcare subterană Centrul Civic;
 13. Preluarea pasajului subteran de la Biserica de lemn;
 14. Parcare subterană Centrul Istoric;
 15. Tunelul Magazinul Star – Valea Cetăţii;
 16. Pasaj pietonal Calea Bucureşti – str. Poienelor;
 17. Pasaj pietonal Calea Bucureşti – str. Berzei;
 18. Resistematizare intersecţie Bulevardul Saturn – str. Uranus;
 19. Resistematizare intersecţie Toamnei-Zizinului-Calea Bucureşti (Trei Alimentare);
 20. Resistematizare intersecţie Calea Bucureşti – strada Uranus.

20 de soluții pentru traficul din Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
9 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
30 zile în urmă

Băi nesimțit ești, incredibil, măgarule!
Ne ai distrus orașul cu mizeria ta de corupție, toți apropiații tăi spun ce penal corupt ești,se vede ce rahat ai făcut în mandatele tale,ipocritule, marș afară din oraș,coruptule!!!!

Ron
30 zile în urmă

Cate studii ai pe bune luate,mai?
Caracter mizerabil ai !

Barbu Gh.
Răspunde la  Ron
30 zile în urmă

CE STUDII SĂ AIBĂ: 4 CLASE, ATÂT. RESTUL LE-A CUMPĂRAT.

Ron
30 zile în urmă

Ai umplut de betoane orașul, Poiana Brașovul,numai tâmpenii ai făcut!

Ron
30 zile în urmă

Vrei feedback adevărat?hai sa vorbim,sa discutam,lasă pozatul și cerșitul de voturi.
Le e scârbă de tine Brașovenilor!

Barbu Gh.
30 zile în urmă

O lepră penală este acest moldovean. Un huligan lipsit de școală care a fost băgat pe gât milogilor din USL de mafioții cei mari din Haues-Bucales! Dacă lumea nu iese la vot și nu gândește, este posibil ca licheaua să… Citeşte mai mult »

george
29 zile în urmă

Cum deblochezi tu Brasovul !!? Tot cu sensuri giratorii , linia de tranvai nu ai desfiintat-o tu? Mai vrei 16 ani de mandat ,ca sa faci ce? Dute ba la Buruienesti si fa acolo experiente !!!

Florin
29 zile în urmă

Jigodia asta nu mai poate reveni la butoanele banului public, a distrus deja orasul cu “dezvoltarile” imobiliare haotice. Auzi, domnule, tunel (dacic) sub Tampa, cred ca e cel care se va interconecta cu unul similar propus de alta lichea pedelista,… Citeşte mai mult »

Alex
28 zile în urmă

Scripcaru primar, votez Scripcaru. Afara cu bufoni de la usr, jos cu clovnii.

Back to top button