IT&C

Microsoft lansează computere cu capacități de inteligență artificială

Microsoft lansează computere cu capacități de inteligență artificială

Microsoft a anunțat lansarea unei noi generații de computere, care vor avea capacități locale de inteligență artificială. Copilot + PC a fost dezvăluit luni, 21 mai, iar noua tehnologie va fi inclusă în seria Microsoft Surface, dar și în computerele produse de partenerii companiei.Până acum, asistentul Microsoft pe bază de inteligență artificială funcționa pe baza puterii de procesare din cloud, numai cu o conexiune la internet.

În cazul noilor computere, procesarea AI va avea loc chiar pe PC, „on-device AI”. Copilot + PC include o suită de unelte pe baza inteligenței artificiale generative. Până acum, Copilot a funcționat pe baza modelelor OpenAI, însă noile PC-uri vor folosi în mare parte și modele mai mici dezvoltate de companie, create pentru a fi mai eficiente pe un device pentru uz personal, scrie Deutsche Welle.

Funcțiile vor include traducere pe loc, generare de imagini și un mod nou de a interacționa cu PC-ul prin funcții vocale, în loc de a face click pe fișiere sau meniuri. O altă inovație este Windows Recall, care oferă o „memorie fotografică” asistentului AI, astfel încât acesta va reține pentru utilizator toate activitățile virtuale ale utilizatorului.

Prețul noilor Copilot + PC va începe de la 1.000 dolari sau aproximativ 921 euro. PC-urile și tablete Microsoft Surface vor avea noua tehnologie, la fel ca și computerele produse de partenerii companiei: Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Samsung.Primele PC-uri cu „on-device AI” vor ajunge pe piață începând cu data de 18 iunie 2024.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
23 zile în urmă

Citiți cu atenție: ,,Va reține pentru utilizator…”. Și va raporta la Microsoft cum se conectează la internet, văd că nu mai scrie nimeni.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
23 zile în urmă

Prostul de barbughe se pricepe si la astea, la inteligenta artificiala, doar si neuronul lui e artificial, facut din rahat rusesc. Ca doar nu credeti ca mintea lui e naturala. Natura nu ar crea un asemenea rebut, evident.

Back to top button