Educaţie

BAC 2024. Subiectul la română, sesiunea specială. Eseu mai pe placul elevilor

BAC 2024. Subiectul la română, sesiunea specială. Eseu mai pe placul elevilor

Ministerul Educației a publicat subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română, prrima probă din cadrul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2024, care a avut loc astăzi. Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai.
În 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață într-una din limbile minorităților naționale dau proba scrisă la limba maternă pe 24 mai, conform calendarului oficial.
Rezultatele inițiale pentru cei 185 de elevi înscriși vor fi afișate pe 31 mai, până la ora 12. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12 și 14.

Subiectele la limba și literatura română sunt diferenţiate pe filiere şi profiluri, însă, doar la cel de-al treilea – un eseu pe o temă dată, fiind un subiect pentru real, tehnologic şi vocaţional (cu excepţia pedagogicului), altul pentru umanist şi pedagogic.

Astfel, la subiectul al III-lea, elevii de la real, tehnologic şi vocaţional (cu excepţia pedagogicului) au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text dramatic studiat.

Cei de la umanist şi pedagogic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text dramatic studiat.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.

Subiectele și baremele de evaluare și notare

Subiectul pentru filiera teoretică – profilul real; filiera tehnologică și filiera vocaţională – toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

Baremul pentru filiera teoretică – profilul real; filiera tehnologică și filiera vocaţională – toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

Subiectul pentru filiera teoretică – profilul umanist; filiera vocațională – profilul pedagogic

Baremul de evaluare și de notare pentru filiera teoretică – profilul umanist; filiera vocațională – profilul pedagogic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button