Expres

Tibi Ușeriu, în cursa de 700 de km la temperaturi ce ajung și la -50 de grade

 

Tibi Ușeriu a luat startul, joi, la Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiții extreme de la Cercul Polar. Sportivul român a făcut o primă încercare anul trecut la această competiție nouă pentru el și, după 100 de kilometri, a abandonat din cauza câtorva degerături. Yukon Arctic Ultra 2020 se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie și presupune parcurgerea prin sălbaticie a unei distanțe de 430 de mile (aproximativ 700 de kilometri).

Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume «Lucrul început și nedus la capăt». Uneori în acest «nedus la capăt» apare fiindcă eșecul și-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic, anul trecut când am înghețat, fără măcar să-mi dau seama. Drept urmare, am fost scos automat din cursa pe care îmi propusesem să o duc la capăt. Și am fost trimis la spital. M-am simțit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat. Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiș. Va fi greu. Plec însă cu speranța să duc la bun sfârșit ce am început”, a scris Tibi Ușeriu pe pagina sa de Facebook, cu puțin timp înainte să ia startul în competiția extremă.

Yukon Arctic Ultra este considerată mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra pe care bistrițeanul Tibi Ușeriu l-a câștigat de trei ori consecutiv, fiind mai lung și desfășurându-se printr-o zonă sălbatică.
 
În 2018 un singur concurent a reușit să ducă la bun sfârșit cursa, iar alți doi au suferit amputații severe din cauza degerăturilor, în cazul unuia dintre participanți medicii fiind nevoiți să îi amputeze ambele picioare și mâna stângă.
 
Tiberiu Ușeriu aleargă pentru „Tășuleasa Social”, una dintre cele mai cunoscute organizații pentru protejarea naturii, pe care a înființat-o împreună cu fratele său. Fundația „Tășuleasa Social” a strâns de-a lungul timpului peste 25.000 de persoane în acțiuni de voluntariat pentru ocrotirea mediului înconjurător. Au reabilitat drumul Via Maria Theresia din Munții Călimani, construit în timpul Imperiului Austro-Ungar, pe care se desfășoară anual o competiție de ultramaraton.
De asemenea, el aleargă și pentru alt proiect, Via Transilvanica, „drumul care uneşte românii”, un traseu turistic de circa 1.000 de km, de străbătut la pas (detalii aici: Drum turistic „alternativ” de 1.000 km ce trece și prin județul BRAȘOV).
 
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare