Expres

BRAȘOV. Metroul SA proiectează noul cămin studențesc

 

Şase universităţi din ţară, printre care și Universitatea Transilvania din Brașov, vor beneficia de noi cămine studenţeşti, în perioada următoare, după ce Compania Naţională de Investiţii (CNI) a licitat studiile de fezabilitate şi serviciile de arhitectură pentru aceste construcţii. CNI a atribuit contractele pentru serviciile de proiectare pe 10 mai 2018. Acestea mai presupun studii topografice, geotehnice, dar şi elaborarea documentaţiei pentru obţinerea avizelor si acordurilor privind construcţia a şase imobile, de unul dintre acestea urmând să beneficieze şi studenţii Universităţii Transilvania din Braşov. Contractul a fost împărţit în şase loturi şi a avut o valoarea totală de 524.584 de lei. Compania care a câştigat fiecare lot în parte este Metroul SA, societatea desprinsă în 1991 din Întreprinderea Metroul Bucureşti, care a preluat partea de proiectare.
Potrivit caietelor de sarcini, căminele studenţeşti ar urma să fie din beton, cu compartimentări din zidărie de cărămidă. Majoritatea imobilelor vor fi construite în regim P+4E sau P+6E, iar camerele vor fi dotate cu grupuri sanitare proprii si balcoane pe toate lăţimea lor. Căminele studenţeşti  vor fi dotate cu săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătoare, spaţii tehnice, cabine pentru portari în zona de acces, recepţii şi ascensoare pentru persoanele cu dizabilităţi. La toate acestea se adăugă sisteme de încălzire proprii, reţele de internet şi televiziune, sisteme  de supraveghere video, sisteme de detecţie incendiu şi sisteme de securitate acces cartele. Imobilele ar trebui să beneficieze şi de amenajări exterioare, care vor include alei pietonale şi locuri de parcare pentru autovehicule şi biciclete. Potrivit site-ului de achiziţii publice, serviciile contractate ar trebui să fie livrate în 45 de zile de la data atribuirii contractului. Ulterior, potrivit legii, ar urma să fie licitate şi contractate, între altele, serviciile de execuţie pentru cele şase cămine studenţeşti.

Resistematizare a circulației în zona Aulei

Noul cămin al Universităţii Transilvania este proiectat a se construi în prelungirea clădirii Aulei, unde în prezent este o parcare. Universitatea a obţinut din februarie avizul Comisiei de Circulaţie pentru Planul de Urbanism de Detaliu aferent construirii unui cămin studenţesc nou, în zona din spatele Aulei. Planul cuprinde însă şi câteva intervenţii de resistematizare a circulaţiei în zonă, la intersecţia dintre străzile Castanilor – Iuliu Maniu – 13 Decembrie urmând să apară un sens giratoriu nou. Resistematizarea circulaţiei se va face pe cheltuiala bugetului local. Noul sens giratoriu care va apărea la această intersecţie va asigura accesul auto de pe străzile Traian Grozăvescu şi Mihai Viteazul direct spre Castanilor şi 13 Decembrie. Universitatea urma să obţină şi avizul Comisiei de Urbanism şi Arhitectură, iar ulterior documentul să fie adus pe masa Consiliului Local.
După cum a anunţat rectorul instituției, prof. Ioan Vasile Abrudan, la deschiderea anului universitar 2017/2018, urmează să se construiască în spatele Aulei un cămin cu 100 de camere, într-o clădire nouă care să aibă 4 sau 6 niveluri, pe 1.200 de metri pătraţi. Tema de proiectare includea construirea unor spaţii de cazare, alimentaţie publică, parcaje, spaţii tehnice şi a unui bazin de înot acoperit.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare