Educaţie

BRAȘOV. Primăria i-a premiat pe elevii cu rezultate excelente

  • excelentaineducatiepremii14_215370.JPG
  • excelentaineducatiepremiigeorgescripcaru6_215372.JPG
  • excelentaineducatiepremii01_215351.JPG
  • excelentaineducatiepremii03_215353.JPG
  • excelentaineducatiepremii02_215354.JPG
  • excelentaineducatiepremii08_215355.JPG
  • excelentaineducatiepremii09_215356.JPG
  • excelentaineducatiepremii04_215357.JPG
  • excelentaineducatiepremii06_215359.JPG
  • excelentaineducatiepremii11_215360.JPG
 

Primăria Braşov a premiat şi în acest an excelenţa în educaţie într-o gală specială, organizată astăzi la Aula Universităţii Transilvania. Nu doar șefii de promoţie din unităţile de învăţământ braşovene preuniversitare au urcat pe scenă. La sfârşitul acestui an şcolar, în total 1.835 de elevi, din clasele V-XII, care au obţinut premiile I, II sau III, sunt recompensaţi cu diplome, dar şi premii în bani, cuprinse între 300 şi 100 de lei, oferite de către municipalitatea braşoveană. Lor li se vor adăuga cei care vor finaliza studiile în săptămânile viitoare, după efectuarea perioadelor de practică. La gală au fost invitaţi toţi premianţii, alături de părinţi, bunici sau prieteni.

A treia ediție a galei „Excelența în educație”

Premierea excelenței în educația preuniversitară din municipiul Brașov a devenit deja o tradiție, fiind a treia ediție a acestei gale. „Am iniţiat acest proiect la nivelul municipiului Braşov, astfel ca pe lângă premierea pe care o fac unităţile de învăţământ, Primăria şi Consiliul Local Braşov să completeze această performanţă. Poate nu este foarte mult, dar este o recunoaştere, fiindcă vrem să le acordăm o atenţie deosebită elevilor care fac performanţă. Pe lângă investiţiile pe care le facem în infrastructură, e firesc să ne preocupăm și să îi recompensăm elevii care fac performanţă. Le mulţumesc, ca primar al Municipiului Braşov, şi în numele Consiliului Local Braşov, tuturor elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură, dar şi domnilor profesori şi părinţilor care i-au susţinut pentru ca acest lucru să fie posibil”, a declarat George Scripcaru, care le-a urat succes elevilor care urmează să susţină Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul.

Primiți cu „Gaudeamus igitur”

Ceremonia de premiere a început cu un moment emoţionant în special pentru absolvenţi, respectiv intonarea imnului „Gaudeamus igitur”. Pe scenă au urcat directorii unităţilor de învăţământ alături de şefii de promoţie, care au primit din partea primarului George Scripcaru şi a inspectorului școlar general Ariana Bucurdiplomele de excelenţă pentru toţi premianţii şcolii, dar şi flori. „Mă bucur că, în sfârşit, se vorbeşte mai mult decât până acum de excelenţă în educaţie.  Tot ce aţi clădit până la acest moment este fundamentul pentru ţintele pe care vreţi să le atingeţi. Mulțumesc Primăriei Brașov pentru că încurajează performanța. Mi-ar plăcea să putem face acest lucru și pentru dascălii care au contribuit la realizarea acestor performanțe, și pentru cei din învățământul profesional”, a subliniat șefa IȘJ, Ariana Bucur.

Şefii de promoţie care aleg Universitatea Transilvania, recompensaţi

„Îi felicit pe elevii braşoveni care sunt în top şi le sunt recunoscător profesorilor, dar şi părinţilor, care s-au implicat ca elevii să ajungă să facă performanţă. şi eu am copii mici, care sunt acum la şcoală şi sper ca să îşi dorească să îşi continue studiile în România şi chiar să urmeze cursurile Universităţii Transilvania. De aceea ne preocupăm să fim o universitate competitivă în Europa şi încercăm să aducem sălile de clasă şi laboratoarele la nivelul celor din alte universităţi europene”, a completat prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania. De asemenea, acesta a precizat că, la fel ca anul trecut, şefii de promoţie de clasa a XII-a, care vor alege să urmeze cursurile uneia dintre facultăţile universităţii, vor primi cât un laptop şi vor avea asigurată gratuit masa și cazarea (dacă este cazul).

E nevoie de colaborare între școli și entitățile publice angajatoare

După înmânarea diplomelor de excelență și a premiilor, primarul George Scripcaru a mai precizat: „Există școli care pregătesc forță de muncă specializată, însă la acest moment nu există o colaborare între acestea și entitățile publice care i-ar putea angaja pe absolvenți, astfel că acestea se confruntă cu o criză acută de personal, iar tinerii aleargă de colo-colo pentru un loc de muncă”. Printre exemplele date de primar au fost Colegiul Tehnic de Transporturi, colegiu ai cărui elevi ar trebui să facă practică la Regia Autonomă de Transport Brașov cu sprijinul Regiei, astfel încât să se specializeze pentru a lucra în domeniu, iar după absolvirea școlii să se poată angaja la RAT, sau Liceul de Muzică, liceu care ar trebui să aibă o legătură foarte strânsă cu Facultatea de Muzică, Filarmonica Brașov și Opera Brașov.

Gala premiilor de excelență pentru elevii brașoveni a fost organizată de către Primăria Municipiului Brașov, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Universitatea Transilvania Brașov, cu sprijinul companiei RCS-RDS și al voluntarilor de la Colegiul Național Aprily Lajos, Colegiul Național Unirea, Colegiul Emil Racoviță și Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare