Dosare

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, audiat într-un dosar care vizează „o persoană fizică din Brașov”

 

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a fost audiat azi-dimineață la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, într-un dosar repartizat de la Parchetul General, despre care a declarat că ar viza o persoană fizică din Brașov.

„Am dat declarații în calitate de martor, legat de un dosar care are în cercetare o persoană fizică din Brașov. În primul rând, nu s-a menționat o astfel de faptă (n.red. spălare de bani), nu știu exact care e obiectul cercetării. (…) Am fost avocat al unei societăți, dar nu are nici o legătură cu intermedierea. Contractul de asistență a vizat asistența juridică de vânzare a unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost întrebat decât cu privire la relația mea de avocat cu această societate. Am explicat când a fost încheiat contractul de asistență juridică, în ce a constat asistența și cum s-a încheiat asistența juridică. (..) Absolut totul s-a desfășurat normal, negocierile au vizat o vânzare către o companie germană, foarte mare. Negocierile au eșuat, pentru că partenerul german nu a mai dorit să cumpere”, a declarat Cătălin Predoiu, la ieșirea de la audieri, conform ziare.com.

„Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost în afara normalului – nu numai din punct de vedere legal, ci și al standardului de tranzacții”, a declarat fostul ministru al Justiției.

Întrebat daca ar putea deveni suspect în această cauză, Predoiu a răspuns că nu are de ce.

„Eu am fost avocat care a asistat o posibilă tranzacție de preluare a unei societăți românești care nu s-a mai încheiat”, a adăugat el.

Predoiu a postat și pe Facebook punctul său de vedere legat de audierea de la Poliție:

„Astăzi am fost audiat, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliției. Am fost întrebat și am dat lămuriri despre prezența mea ca avocat într-un proiect de achiziție a unui grup de companii românești de către o societate străină. Negocierile celor două părți au fost purtate în perioada 2012 (vara) – 2013 (primăvara), în prezența a două societăți de avocatură și consultanță internaționale și s-au soldat cu un eșec, cele două părți neajungând la un acord de realizare a proiectului. În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de drept societar în privința documentelor contractuale de achiziție. Contractul de asistență juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament și fiscalizat”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare