Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. „Cerbul de Aur” a rămas într-o expoziţie interactivă la Muzeul Judeţean de Istorie

  • IMG_5779_265210.JPG
  • IMG_5776_265205.JPG
  • IMG_5793_265206.JPG
  • IMG_5782_265207.JPG
  • IMG_5783_265211.JPG
  • IMG_5769_265209.JPG
 

Ecourile ediţiei semicenentare a „Cerbului de Aur” s-au stins de multă vreme în Piaţa Sfatului, ediţia 2019 este în pregătire, dar în Casa Sfatului – Muzeul Judeţean de Istorie, festivalul este viu şi interactiv. Artişti în vogă în urmă cu 50 de ani, concurenţi care au devenit vedete după ce au participat la Cerbul de Aur, aparatură de înregistrare a imaginilor, diverse dispozitive sau chiar invitaţii şi materiale de promovare – pe toate le găsiţi în expoziţia aniversară Cerbul de Aur – 50 de ani, deschisă la Muzeul de Istorie. Expoziţia este organizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Consiliul Judeţean Braşov. „Pentru Televiziunea Română şi pentru toţi colegii mei cred că e o călătorie şi prin istoria personală şi prin cea profesională pentru că mulţi dintre cei care anul acesta lucrează la Cerb au mai lucrat şi la ediţii anterioare. Cred că e foarte emoţionant pentru toată lumea care trece pe aici pentru că expoziţia este extrem de interactivă”, spunea, la lansare, Smaranda Vornicu, directorul Festivalului.

Imagini de arhivă şi jocuri interactive

Amplasată în faţa şi în interiorul Casei Sfatului, expoziţia nu este o simplă retrospectivă a evenimentului muzical care a marcat România şi Braşovul, ci şi un spaţiu interactiv. Astfel, în Camera Multimedia, vizitatorii au la dispoziţie aplicaţii cu care pot rezolva puzzle-uri şi quizz-uri (video) sau îşi pot alege playlist-ul cu artiştii care au participat la Cerb din 1968 până acum.
Expoziţia prezintă şi o evoluţie a mijloacelor de filmare şi transmisie, dar şi dispozitivelor de înregistrare a imaginii, de la rolele de odinioară, la casete.
„Avem o prezentare a istoriei Cerbului de Aur de la prima ediţie, din 1968, până în prezent, o istorie împărţită în imagini şi filmuleţe, avem imagini de arhivă cu Braşovul primei ediţii, apoi avem aparatură multimedia în principal pentru copii, jocuri cu tematica Cerbul de Aur”, a explicat Nicolae Pepene, director Muzeul Judeţean de Istorie.
Celelalte spaţii expoziţionale, Tunelul Timpului, Cinemateca Amintirilor sau Retrospectiva foto „Cerbul de aur” 1968 – 2009 dezvăluie istoria celor 17 ediţii prin imagini video, fotografii de arhivă şi numeroase obiecte de colecţie. Printre ele şi un şerveţel branduit din 1969.
Expoziţia este impresionantă, spun toţi cei care i-au trecut pragul, fie ei puşti de câţiva ani, fie adulţi care au urmărit ediţiile Cerbului de Aur.
Intrarea este gratuită, iar expoziţia mai poate fi vizitată până la sfârşitul acestei luni.

 

 
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare