Economic

BRD Finance își vinde portofoliul de credite

BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, a patra cea mai mare bancă din România după active, va ieși din piața financiară românească după aproape două decenii de activitate, fiind în proces de vânzare a întregului portofoliu de credite, conform presei centrale.
BRD Finance, deținută în proporție de 49% de BRD-SocGen și 51% de SG Financial Services Holding, activează pe piața din România din aprilie 2004, oferind credite pentru achiziții de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale, conform Ziarul Financiar.

Grupul BRD în România include, pe lângă banca BRD – Groupe Societe Generale SA și BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA și BRD Asset Management SAI SA. În sectorul de pensii, BRD nu a participat la majorarea capitalului social al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private în iulie 2023, reducându-și astfel deținerea de la 49% la 26,95%, conform aprobării ONRC din octombrie 2023. De asemenea, în iulie 2023, BRD și-a vândut investiția de 33,33% la Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR) către CEC Bank, conform rapoartelor BRD.

„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA se află în curs de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenționează să înceteze activitatea și, în această perspectivă, a considerat că principiul continuității activității pentru întocmirea situațiilor financiare nu este adecvat. Prin urmare, la data de 31 martie 2024, situațiile financiare ale BRD Finance IFN SA au fost întocmite conform IFRS, dar nu pe baza principiului continuității activității. Astfel, entitatea a fost inclusă în situațiile financiare consolidate ale grupului”, se menționează în documentele BRD analizate exclusiv de ZF.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button