Expres

CNA nu vrea să publice lista televiziunilor cu patroni politicieni

CNA nu vrea să publice lista televiziunilor cu patroni politicieni

Mircea Toma, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a prezentat forului o listă cu proprietarii de televiziuni care sunt fie politicieni, fie candidaţi la alegerile locale propunând ca aceasta să fie făcută publică, scrie paginademedia.ro.

Argumentul lui Mircea Toma a fost că publicul trebuie să ştie atunci când o televiziune sau post de radio este deţinut de un om politic. Cei mai mulţi membri ai CNA s-au opus, prin urmare propunerea n-a trecut.

„E vorba despre o propunere de transparenţă a persoanelor care sunt proprietari ai instituţiilor mass-media convenţionale, radiodifuzori radio şi TV, persoanele care sunt în potenţional conflict de interese şi care pot vulnerabiliza conţinutul editorial prin faptul că în timp ce sunt proprietarii unor instituţii media sunt şi membrii ai unor partide sau chiar candidează la alegeri”, a spus Mircea Toma potrivit paginademedia.ro.

De cealaltă parte, Monica Gubernat, preşedintele CNA, a spus că „Nu este în atribuţia noastră şi înseamnă că ne implicăm în campanie electorală fără să avem acest atribut”.

Orsolya Borsos, membru CNA, s-a declarat de asemenea contra publicării listei considerând că nu ar face decât să dubleze lista acţionarilor care este deja publică pe site-ul instituţiei (dar în care nu se menţionează dacă patronii au sau nu o aparteneţă politică). În plus, Borsos se întreabă dacă există doar manipulare politică.

Ce facem cu patronii de presă care manipulează nu doar politic, dar îşi promovează businessul propriu?”, a adăugat reprezentanta CNA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
23 zile în urmă

DE CE!?

Ron
22 zile în urmă

Cea mai împuțită instituție!

Back to top button