Economic

Îngrijorare pentru clienții E.ON

Anunț șoc pentru clienții E.ON.

Compania amintită ia în calcul să se retragă de pe piața gazelor și energiei electrice din România.

Îngrijorare pentru clienții E.ON

„De fapt, spun că vom explora opțiunile noastre… Până când nu am explorat opțiunile noastre, nu vom lua o decizie. Dar, motivul este profilul de risc și randament. Vom decide, de fapt, asupra opțiunilor odată ce avem ofertele și până atunci nu luăm nicio decizie”, a declarat Leonhard Birnbaum, CEO E.ON, pentru InvesTenergy.

Pentru sursa citată, el a mai precizat: „Riscul pe care îl aveam în afacerea de furnizare din România era atât de masiv încât a fost cu adevărat complet în 2022 și la începutul anului 2023. Și așa ne uitam la asta și am spus că pierdem într-un an ceea ce am fi putut câștiga în 20 de ani. Și este inacceptabil”.

În cazul în care E.ON s-a retrage din România, locul său ar putea fi luat de Romgaz, unde statul român este acționat majoritar.

Ieșirea E.ON de pe piața din România ar fi un doilea eveniment de asemena amploare, după plecarea italienilor de la Enel, care și-au cedat activitățile grecilor de la PPC.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button