Cultură

Invitație la film, în Brașov!

Invitație la film, în Brașov! Muzeul Amintirilor din Comunism şi Muzeul Ororilor Comunismului invită publicul la film. Mai exact, brașovenii sunt invitați la proiecția filmului „‘89: Oglinzi și fum”, în prezența regizorului Alexandru Stănescu.

Doritorii sunt așteptați în 26 octombrie, la ora 19.00, la Muzeul Amintirilor din Comunism, Bd. Eroilor 19, la vizionarea documentarului. Proiecția va fi urmată de discuția cu regizorul filmului, Alexandru Stănescu. Evenimentul este parte a expoziției itinerant „Sesimograf ‘77”, expusă în prezent la Muzeul Amintirilor din Comunism.

Potrivit reprezentanților muzeului, filmul este rezultatul unei munci de 12 ani a unui tânăr care, la Revoluție, avea 8 ani.

„Ascuns în spatele întrebărilor aparent naive, dispus să fie pus în corzi de «actorii» Revoluției, regizorul reușește să facă un film care poartă amprenta altei generațîi – cea care doar s-a născut în comunism, dar nu a crescut și nu a fost educată în acei ani și nici nu are stocate amintiri care să îi modifice discursul.
Documentarul 100% independent a fost realizat cu buget 0 și a primit sprijinul TVR pentru difuzare. Filmul a obținut premiul cel mare la Festivalul de Film şi Istorii Râşnov 2021, fiind selecționat și în competiția oficială a celui mai mare festival de film istoric din Europa, a Festival International du Film d’Histoire de Pessac (Franța)”, au detaliat reprezentanții Muzeului Amintirilor din Comunism şi Muzeul Ororilor Comunismului.

Informații legate de bilete găsiți aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button