Știință

BRAŞOV. Congres internaţional dedicat domeniului auto

 

Centrul de Conferințe al Universității Transilvania (Aula „Sergiu T. Chiriacescu”) găzduieşte până sâmbătă a XII-a ediție a Congresului Internațional de Ingineria Autovehiculelor şi Transporturilor, CONAT 2016, organizat de Societatea Inginerilor de Automobile din România (SIAR), SAE International și Universitatea Transilvania din Brașov, sub patronajul FISITA și EAEC.
Congresul Internațional CONAT este un eveniment științific tradițional, inițiat de Universitatea Transilvania din Brașov din anul 1965. La cele 11 ediții anterioare ale Congresului, au fost prezentate lucrări științifice valoroase, de către cadre didactice din universitățile tehnice din țară și străinătate, precum și de către specialiștii care lucrează în departamentele de cercetare/proiectare, în companiile constructoare de automobile.
Congresul este prezidat de Dl. Murli Iyer (SUA), SAE International, vicepreşedinte FISITA.

Specialişti din 16 ţări şi „showroom”

În congres vor fi prezentate circa 150 de lucrări elaborate de specialişti din 16 ţări (Germania, SUA, Franţa, Austria, Canada, Spania, Italia, Grecia, Polonia, Coreea de Sud, Israel, Liban, Maroc, India, Republica Moldova şi România), în cadrul unui program științific complex — conferințe, prelegeri, prezentări de echipamente de ultimă generație. Prin aceasta, Congresul intenționează să faciliteze un schimb profitabil de informații între specialiștii din domeniul ingineriei auto, mai ales în ceea ce privește viitorul şi noile provocări cu care se confruntă industria automobilelor.
În cadrul congresului se va organiza, de asemenea, o expoziție, unde companii din industria autovehiculelor vor avea posibilitatea să îşi prezinte noile tehnologii şi realizări din domeniile: cercetare, proiectare, dezvoltare și producție auto. Expoziția este o oportunitate de a realiza conexiuni cu potențiali clienți, furnizori sau alţi specialişti ingineri, precum și de a sesiza tendinţele şi nevoile pieței auto din România. Printre expozanţi se numără companiile: Schaeffler, Renault Romania, AVL, Horiba, INAS, Siemens, Beta CAE, Autoliv.

Sesiune dedicată studenţilor; cele mai bune lucrări, premiate

În cadrul Congresului va fi organizată, de asemenea, o sesiune specială dedicată studenților și tinerilor ingineri, precum și o expoziție cu lucrările studenților, inclusiv Formula Student. Studenții din țară şi din străinătate vor avea posibilitatea de a participa la o reuniune internațională și de a prezenta lucrările lor pe teme legate de transport și tehnologie auto.
Principalele teme abordate de lucrările prezentate în congres sunt: soluții inovatoare pentru autovehicule; autovehiculul și mediul; sistemele avansate de transport și trafic rutier; vehicule grele şi speciale; materiale noi, tehnologii inovatoare de fabricație și logistică; analiza si cercetarea accidentelor.
Sesiunile științifice care se vor desfășura pe tot parcursul congresului se vor finaliza cu o Festivitate de premiere a celor mai bune lucrări ale studenţilor, și cu Sesiunea Plenară susținută de Prof. Cornel Stan (West Saxon University Zwickau, Germania) în 28 octombrie, orele 12.00.
Programul complet al Congresului și alte date informative sunt detaliate aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare