Știință

Îngrijorător. Iunie 2019 a fost cea mai călduroasă lună iunie din istoria înregistrărilor meteorologice

 

Iunie 2019 a fost cea mai călduroasă lună iunie la nivel global din ultimii 140 de ani, relevă raportul publicat de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA.

Practic, temperaturile au depăşit precedentul record consemnat pentru această lună datând din 2016 şi marchează cea de-a 414-a lună consecutivă şi cea de-a 43-a lună iunie în care temperaturile globale au fost peste valorile medii consemnate în baza de date NOAA.

Recorduri de temperaturi ridicate pentru luna iunie 2019 au fost înregistrate în regiuni din Europa Centrală şi de Est, nordul Rusiei, Asia, Africa, America de Sud, precum şi în zone din oceanele Indian, Pacific şi Atlantic.

Datele arată o tendinţă continuă de încălzire care ar putea transforma anul 2019 într-unul dintre cei mai călduroşi din istoria înregistrărilor meteorologice începută în anii 1880.

Foto: NOAA


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button