Știință

Devierea unui asteroid cu implicarea României

Devierea unui asteroid cu implicarea României. Omenirea va devia un asteroid, luni, 26 septembrie, în cadrul unei misiuni spațiale internaționale. România este unul dintre partenerii care contribuie la componenta europeană a acestei misiuni, iar Agenția Spațială Română invită publicul să urmărească în direct, online, operațiunea.

O sondă spațială se va ciocni controlat de un asteroid, într-un prim efort internațional de deviere a traiectoriei sale. Asta pentru a fi testată capacitatea omenirii de a se proteja de aceste corpuri cerești. Impactul propriu-zis ar trebui să aibă loc în noaptea de luni spre marți, puțin după ora 2, ora României. Viteza la impact va fi de peste 22.000 de kilometri pe oră. Suficentă, susține NASA, cât să îl împiedice să se ciocnească cu un asteroid mai mare.

Componentele misiunii

Misiunea internațională are două componente. Cea americană, DART, care va impacta satelitul asteroidului, luni, în condiții care nu prezintă nici un risc pentru Terra. A doua e cea europeană, HERA, care va observa dacă devierea a fost sau nu reușită și cu ce modificări pe suprafața micii planete.

Devierea unui asteroid cu implicarea României. Practic, tot ce va vedea satelitul și felul în care sunt interpretate datele pentru a se ghida spre destinație va depinde de tehnologia românească, așa cum a informat stiripesurse.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button