Sport

BRAŞOV. Olimpiadă specială, de gimnastică unificată

  • olimpiadgimnasticunificatsindromdown1.jpg
  • olimpiadgimnasticunificatsindromdown2.jpg
  • olimpiadgimnasticunificatsindromdown3.jpg
 

Sala de sport a Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universităţii „Transilvania” a găzduit astăzi o întrecere specială, o competiţie de gimnastică unificată, la care au participat fete și băieți, cu și fără dizabilități intelectuale, de la organizații, școli și asociații din Brașov.

100 de copii şi adolescenţi de la Asociația Copiii de Cristal, Colegiul Național Unirea și mai multe centre ale Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au răspuns apelului venit din partea Fundaţiei Special Olympics România. După ceremonia de deschidere, aşa cum se întâmplă la orice olimpiadă, participanţii au depus jurământul Special Olympics, după care au luat la rând aparatele de concurs. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”. Scopul acestuia este de a crea și aplica un program de „Inițiere Motrică Timpurie” în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down. Fundația organizează în cadrul acestui proiect antrenamente și demonstrații cu exerciții specifice pentru 150 de copii cu Sindrom Down (vârsta: 2-8 ani), antrenamente și competiții de gimnastică unificată pentru 175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități, training-uri pentru specialiști care lucrează cu aceste grupuri. Activitățile proiectului se implementează în 6 orașe: București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016. „Este un eveniment sportiv pe care îl organizăm pentru a doua oară la Braşov, în care aducem împreună copii şi adulţi, cu sau fără dizabilităţi intelectuale. Ştim cu toţii că mişcarea este bună pentru oricine, deci şi pentru cei prezenţi astăzi aici, dar pe lângă dezvoltarea abilităţilor motrice, copiii cu dizabilităţi îşi dezvoltă şi abilităţile cognitive şi cele sociale, acesta reprezentând un pas către integrarea lor în viaţă”, a declarat Roxana Ossian, directorul de Programe al „Special Olympics” România.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare