Sport

Iga Swiatek, prima finalistă de la WTA Roma

​Iga Swiatek, prima finalistă de la WTA Roma

Poloneza Iga Swiatek (22 de ani) a obținut calificarea în finala turneului WTA de la Roma, după ce a învins-o în două seturi pe Coco Gauff, scor 6-4, 6-3. Cap de serie numărul unu la Foro Italico, lidera WTA a avut nevoie de o oră și 48 de minute pentru a o învinge pe Coco Gauff (3), campioana de la US Open.

A fost a zecea victorie pentru Swiatek în duelurile cu Coco Gauff. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii are o singură victorie împotriva liderei WTA, obținută în 2023 la Cincinnati, în faza semifinalelor.

În ultimul act al competiției, Iga Swiatek va înfrunta câștigătoarea duelului dintre Danielle Collins (13) și Aryna Sabalenka (2).  Pentru Iidera clasamentului mondial va fi a patra finală din acest an, după cele câştigate la Doha, Indian Wells şi Madrid.

WTA Roma are loc în perioada 7-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $5.509.771 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana en-titre este kazaha Elena Rybakina.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.  » Citește toată știrea aici… […]

Back to top button