Sănătate

Evitaţi persoanele invidioase, pentru că sunt toxice !

  • invidia 2_252689.jpg
  • invidia_252691.jpg
 

Cum recunoști invidioșii?

Cu toţii am fost de câteva ori în viaţă ţinta manifestărilor provenite din invidie sau, de cealaltă parte, am invidiat pe cineva. În ambele cazuri, sentimentul de invidie este un mare generator de suferinţă. 

Invidia apare atunci când ne uităm în „curtea” altuia şi simţim furie, tristeţe şi neputinţă că nu avem un anumit lucru, o persoană sau situaţia lui.

În opinia psihoterapeutului, atunci când stârnim sentimentul de invidie, adică îl exteriorizăm, acesta generează un efect în lanţ de alte sentimente dăunătoare pentru sănătatea noastră fizică şi psihică, precum: insomnii, stări de anxietate, stări depresive, o furie care ne îndeamnă la comportamente disfuncţionale, în primul rând pentru noi înşine.

Mai mult decât atât, specialistul consideră că poate fi creionat un portret arhetipal al persoanelor care scot la suprafaţă mai des decât altele sentimentul de invidie.

„Atunci când o persoană are stima de sine scazută, nu este împăcată cu imaginea ei, cu viața ei, cu fizicul ei, cu cercul de prieteni, cu situația ei financiară, socială, relaţională etc, a acumulat frustrări în timp, are încredere mică în propriile forţe şi râvnește mereu la ceea ce au alţii. Întrucât nu reuşesc să obţină ceea ce râvnesc, există unele persoane care duc invidia la un alt nivel şi doresc răul persoanelor din jur, despre care consideră că au o viaţă mai bună”, a declarat psihologul Laura Maria Cojocaru, preşedintele Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare