Sănătate

Aproape 1.100 de brașoveni cu boli de sezon rece, săptămâna trecută

Aproape 1.100 de brașoveni cu boli de sezon rece, săptămâna trecută

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 6-12 mai, 1.070 de braşoveni au avut de suferit din cauza unei afecțiuni respiratorii de sezon rece, 82 dintre necesitând spitalizare. Cifrele sunt în creștere față de intervalul anterior, însă e greu de făcut o comparație reală, pentru că în săptămâna precedentă a fost minivacanța. Cert este că numărul îmbolnăvirilor rămâne ridicat pentru această perioadă a anului.

Infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) au fost cele mai multe – 777. Numărul bolnavilor internați a fost de 9.. Dintre cei care au avut o formă de IACRS, 462 sunt copii, 74 fiind bebeluși (cu vârste sub un an).

Numărul cazurilor de pneumonie e aproape neschimbat față de săptămânile anterioare – 282, iar spitalizările sunt și ele aproape la fel de multe – 72.

154 dintre bolnavii de pneumonie sunt copii (42 chiar bebeluși), 40 dintre pacienții cu vârste până în 15 ani având nevoie de internare. Numărul cazurilor de gripă clinică a scăzut, fiind înregistrate 11, cu o singură internare. Au fost recoltate 11 probe, niciuna nefiind confirmată pentru gripa sezonieră.

Tot în săptămâna 6-12 mai au fost înregistrați doi brașoveni cu COVID-19.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button