Sănătate

BRAŞOV. Copiii născuţi prematur, salvaţi prin campanii caritabile

  • donatie incubator maternitate 008_206828.JPG
  • donatie incubator maternitate 077_206829.JPG
  • donatie incubator maternitate 099_206832.JPG
  • donatie incubator maternitate 114_206836.JPG
 

Salvaţi Copiii România şi Libris.ro au donat astăzi Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” din Braşov un incubator performant şi un monitor de funcţii vitale, în valoare de 25.000 de euro. În ultimii trei ani, Salvaţi Copiii a mai donat maternităţii braşovene un monitor electroencefalograf, un ventilator de suport respirator şi alte echipamente, în valoare totală de 48.000 de euro. „Este a patra donaţie pe care o facem şi ne dorim să continuăm să sprijinim munca acestor oameni pentru că Maternitatea de aici are un număr mare de naşteri anuale – peste 4000. Aici vin mămici din toată regiunea şi aproape 15% din toţi cei născuţi sunt prematuri sau au nevoie de îngrijire specială, oferită cu ajutorul acestor echipamente speciale performante”, a precizat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

626 prematuri, anul trecut la Braşov

În 2015, în Spitalul „Dr. I. A. Sbârcea” au avut loc 4.083 de naşteri şi au fost îngrijiţi 626 de prematuri. Spitalul din Braşov este cea mai mare unitate de nivel III din regiune. Medicii de la secţia neonatologie a Maternităţii Braşov spun că aparatura donată le va folosi pentru îngrijirea complexă a cel puţin 35 de bebeluşi anual. „Nou-născuţii cu probleme de sănătate trebuie să fie îngrijiţi în spaţii care să reducă la minim stresul asupra lor. Un incubator menţine condiţii de căldură şi umiditate, dar acest nou echipament permite accesul foarte uşor la copil – putem face investigaţii, respectiv radiologice, putem face proceduri de tratament complexe fără a fi nevoie să mobilizăm copilul din acest spaţiu. Pe parcursul îngrijirii, nou-născutul beneficiază de o monitorizare activă, minim invazivă, cu ajutorul monitorului de funcţii vitale. Copilul trăieştre aici până poate fi externat. Practic, un stres minim înseamnă o recuperare mult mai bună şi pentru copil”, a explicat dr. Olimpia Petrescu, medic şef secţie neonatologie.
În altă ordine de idei, medicul a precizat că secţia de Terapie Intensivă are 10 paturi, însă necesarul ar fi de 13, de aceea se fac demersuri pentru a creşte numărul de paturi. 
„Într-o perioadă în care Maternitatea trece prin mari greutăţi, orice investiţie, orice ban este binevenit. În condiţiile în care tehnica evoluează, aparatura de la un an la altul este mult mai performantă, achiziţia acestor aparate este esenţială, iar viaţa bebeluşilor pusă pe primul plan este esenţială pentru evoluţia unui popor. Avem mare nevoie de bani şi aparate, aparatura este esenţială, iar banii pot fi folosiţi pentru echipamente, pentru substanţe, pentru antibiotice”, a precizat dr. Valeria Badea, manager Maternitate. 

Amalia Năstase, ambasador al Salvaţi Copiii

Amalia Năstase, ambasador al Salvaţi Copiii, a fost şi ea prezentă, astăzi, la Braşov. Ea le-a transmis braşovenilor că ei pot ajuta nou-născuţii prematur prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit pentru dotarea cu echipamente a maternităţilor din România. „Stă în puterea noastră să ajutăm şi putem face acest lucru foarte simplu, prin gesturi care nu doar că nu ne costă nimic, dar suntem şi răsplătiţi pentru ele în cel mai frumos mod cu putinţă: prin vieţi de copii salvate. A completa un formular 230 sau 200 este un gest care contribuie în mod direct la supravieţuirea nou-născuţilor în maternităţile româneşti”, a declarat Amalia Năstase.
Contribuabilii care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei Salvaţi Copiii de pe site-ul acesteiia, apoi trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2016.

70.000 de euro din donaţiile cititorilor

Libris.ro şi Salvaţi Copiii România au început colaborarea pentru reducerea ratei mortalităţii infantile în România la finalul anului 2014. Libris.ro i-a implicat pe clienţii săi de pe platforma online în strângerea de fonduri, pe care ulterior le-a donat Organizaţiei Salvaţi Copiii, pentru dotarea maternităţilor cu echipamente medicale performante. Loredana Tudor, director marketing Libris, a precizat că media unei donaţii a fost de 3,11 lei, de la 20 de bani, până la 50 de lei. 25% dintre clienţii librăriei online au donat, dar se speră că se va ajunge la 50% donatori dintre clienţi,
Cu fondurile strânse de la Libris.ro au fost dotate, până acum, Maternitatea Filantropia din Bucureşti şi secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. La fiecare comandă plasată pe Libris.ro, utilizatorii au opţiunea să doneze pentru Salvaţi Copiii o sumă predefinită sau una la alegere. „În 15 luni de la demararea acestui parteneriat, clienţii noştri au reuşit să doneze echivalentul impresionantei sume de 70.000 euro. Ei au înţeles că, uneori, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest, că un leu poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Pentru noi toţi, ceea ce au făcut ei este un model de educaţie şi responsabilitate socială!”, a declarat Virgil Oniţă, director Libris.ro.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare