Expres

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt cât mai mult timp / Mai multe soluții – și cu limonadă, și cu vodcă

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt cât mai mult timp.

Multă lume începe, deja, să se pregătească de Crăciun. Iar bradul este în prim-planul preocupărilor.

Cei care optează să-și orneze un brad natural în locuință vor să afle cum îl pot ține cât mai mult timp verde.

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt cât mai mult timp

Potrivit specialiștilor citați de casadex.ro, bradul natural necesită același tratament pe care l-ai acorda oricărei alte plante decorative din casă: apă, lumină pentru fotosinteză, delicatețe la manevrare, etc. Astfel, un brad de circa 1,8 metri consumă zilnic 200 ml de apă, iar cantitatea crește dacă e vorba de o varietate cu crengi dese și stufoase sau dacă pomul e amplasat lângă calorifer ori o altă sursa de încălzire. Prin urmare, e necesar să verifici mereu farfuria cu apă de la bază și s-o umpli constant.

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt cât mai mult timp

De asemenea, specialistii canadieni de la Christmas Tree Research Center recomandă și alte soluții pentru a menține bradul verde:

– Sirop de porumb – diluat în apă.
– Oțet de vin alb – se adaugă în apă înainte să uzi copacul.
– Detergent dezinfectant – are proprietăți antibacteriene, care opresc înmulțirea germenilor în vasul cu apă. Se recomandă folosirea lui o dată pe săptămână, diluat în apa cu care se udă pomul.
– Apa de gura antibacteriană este o alternativă la dezinfectant, având același efect.
– Limonada – combinația de apă, zahăr și zeamă de lămâie hrănește copacul și îl menține proaspăt câteva săptămâni după ce a fost tăiat. Glucoza din zahăr previne pierderea acelor.
– Vodca – alcoolul omoară bacteriile din apă, păstrând proaspătă sursa de hrană a bradului mai mult timp.
– Aspirina – dizolvată în apă, întărește sistemul imunitar al copacului. Ingredientul activ din aspirină este acidul salicilic, un hormon produs de anumite plante atunci când sunt expuse infecțiilor virale sau fungice. Pe scurt, aspirina „vindecă” bradul.
– Amestec pentru păstrarea prospețimii – îl poți prepara combinând câteva dintre ingredientele de mai sus: apă, sirop de porumb, oțet din vin alb și dezinfectant. Ai grijă: detergentul trebuie adăugat după ce ai amestecat apa cu siropul și oțetul, pentru că dezinfectantul turnat peste oțet nediluat produce vapori toxici.

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt cât mai mult timp

Iată și alte ponturi utile: instalează un umidificator; dă crengile cu fixativ; pune o monedă în vasul cu apă; ia fructele de lângă brad.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] Bradul de Crăciun este, în această perioadă, în capul listei de cumpărături a multor familii. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare