Expres

BAC 2015. Ce subiecte au picat la istorie

 

Citiţi şi:

BAC 2015. Subiectul integral şi baremul la istorie

BAC 2015. Cele patru tipuri de subiecte la matematică şi baremele de notare

UPDATE BAC 2015. Subiectele şi baremele la matematică pe myTEX.ro

 

Candidații la Bacalureatul 2015 au susținut proba obligatorie a profilului: istorie pentru cei care au urmat liceul la filiera teoretică – profilul umanist şi pentru cei de la filiera vocaţională – profilurile artistic, sportiv, pedagogic (diferite specializări, exceptând învățătorii) şi teologic, respectiv matematică, pentru cei de la filiera teoretică (profil real), filiera tehnologică – profilul tehnic şi cel vocaţional (militar şi pedagogic – învăţători). Cei obligați să de examen la matematică au primit subiecte diferenţiate: Matematică-Informatică, Pedagogic, Ştiinţele Naturii şi Tehnologic.

Îndată ce vor fi făcute publice conform metodologiei, veți găsi pe myTEX.ro toate subiectele complete și baremele de evaluare și de notare la cele două discipline.

Absolvenții de liceu care au susţinut proba scrisă obligatorie a profilului la istorie au avut subiecte din secolul al XX-lea și din Evul Mediu.
La primul subiect, candidații au primit două texte la prima vedere pe baza cărora trebuia să răspundă la cinci cerinţe. fragmentele au fost strase din lucrarea „O istorie a românilor” de I. Bulei, făcând referire la crearea Securității în România în perioada stalinistă, ca și la relațiile țării noastre cu URSS în cadrul ONU.
Pentru a rezolva cerinţele 6 şi 7, elevii trebuie să facă apel la cunoştinţele dobândite la clasă, referitoare la aceeași perioadă din istoria României

La subiectul al II-lea, absolvenții au primit, de asemenea, un text istoric la prima vedere, pe baza căruia trebuia să răspundă la şase cerinţe. Fragmentul propus se referea la Primul Război Mondial, mai precis anul 1917 și implicarea militară a României în contextul evoluției exteren din zonă.

Primele cinci cerințe au vizat textul, iar cea de-a şasea a constat într-o scurtă argumentaţie printr-un fapt istoric a unei afirmaţii: România se implică în relațiile internaționale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea prin acțiuni militare sau diplomatice.
La subiectul al treilea, candidații au avut de redactat un eseu despre spațiul românesc, de la autonomii locale la relațiile internaționale din Evul Mediu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button