Expres

De ce nu este bine să speli carnea de pui crudă

De ce nu este bine să speli carnea de pui crudă

Obișnuiai să speli carnea de pui crudă? Experții în sănătate spun că trebuie să renunțăm la acest obicei periculos și că prin acest proces se pot răspândi germenii de pe pui pe alte alimente sau ustensile din bucătărie.
Germenii de pe carnea de pui crudă pot fi eliminați doar prin gătit. Puiul crud este uneori contaminat cu bacterii precum Salmonella, Clostridium perfringens și Campylobacter. Acestea sunt distruse în momentul în care carnea este gătită, însă dacă alegi să o speli, ele pot ajunge pe alte obiecte folosite în bucătărie, precum tocător, chiuvetă, cuțit ori alte obiecte folosite.

Prin spălarea cărnii poți răspândi aceste bacterii și în celelalte alimente, iar asta poate duce la o afecțiune alimentară, numită intoxicație alimentară.
Spălatul cărnii crude de pui este o practică comună[…] Le recomandăm oamenilor să nu o mai spele și încercăm să îi facem pe aceștia să conștientizeze riscul bacteriei campylobacter[…] Campylobacter este o problemă serioasă. Aceasta poate cauza boli serioase și chiar și moartea“, avertizează experții.
Pe lângă faptul că n-ar trebui să speli carnea de pui, experții recomandă ca aceasta să fie pregătită după alte alimente, precum fructe și legume și ar trebui folosit un tocător doar pentru carnea crudă. De asemenea, înainte de pregăti carnea, ar trebui să-ți speli mâinile cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde.

Sursa digiwold.tv


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button