Economic

Brașov. Firmele pot accesa finanţări pentru sprijinirea investiţiilor în cogenerare de înaltă eficienţă

 

Firmele braşovene pot accesa, în această perioadă, finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (2014-2020), Axa Prioritară 6 – Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectiv specific 6.4 – Creşterea economiilor în consumul de energie primară produsă prin cogenerare de înaltă eficienţă, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

„Acţiunile vizate în cadrul acestui program sunt legate de realizarea sau modernizarea centralelor electrice de cogenerare de înaltă eficienţă (maximum 8 MWe) pe gaz natural şi biomasă la nivelul întreprinderilor, dar şi de realizarea sau modernizarea centralelor electrice de cogenerare de înaltă eficienţă care utilizează gaze reziduale provenite din procese industriale la nivelul întreprinderilor”, a declarat Gabriel Puia, consultant în cadrul CCI Braşov, într-o conferinţă de presă.

Beneficiarii eligibili sunt societăţile din industrie constituite conform prevederilor Legii nr. 31/1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi reprezentanţii desemnaţi ai parcurilor industriale, care înregistrează consumuri energetice de peste 200 tep/an şi care pot dovedi un necesar util de energie termică pentru procesele industriale cu o durată de minim 4.000 h/an.

Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construcţia/modernizarea centralelor de cogenerare de înaltă eficienţă; construcţiile care fac obiectul proiectului de producere a energiei prin cogenerare aferente echipamentelor modernizate, informarea/publicitatea aferentă proiectului, precum şi auditul financiar.

Asistenţa financiară nerambursabilă maximă este de 15 milioane de euro, iar contribuţia publică este asigurată în proporţie de 15% de bugetul de stat şi de 85% de FEDR.

Intensitatea ajutorului nerambursabil este cuprinsă între 60 şi 80%. Contribuţia beneficiarului este de 20% din costurile eligibile ale proiectului, pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici; 30% din costurile eligibile ale proiectului, pentru întreprinderile mijlocii şi de 40% din costurile eligibile ale proiectului, pentru întreprinderile mari.

Termenul-limită de depunere a proiectelor este 1 iulie 2019. Informaţii suplimentare, precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al CCI Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare