Economic

DGRFP Brașov: Termen-limită de depunere a formularului 230

DGRFP Brașov: Termen-limită de depunere a formularului 230

27 mai 2024 este termenul limită pentru depunerea formularului 230. Prin intermediul acestuia, contribuabilii pot redirecţiona până la 3,5% din impozitul pe venitul din 2023 către fundaţii, ONG-uri sau alte entităţi.

Formularul 230 se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează din România venituri din salarii şi asimilate salariilor,venituri din pensii, venituri din activităţi independente/activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit, venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reţine la sursă, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov, Oana Gonţea.

Persoanele fizice pot depune formularul 230 în două situaţii: dacă au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, conform legii, şi solicită restituirea acestora sau dacă vor să dispună asupra destinaţiei sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii sau unităţilor de cult. De asemenea, formularul poate fi depus şi de entitatea nonprofit sau unitatea de cult beneficiară a sumei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button