Cultură

BRAȘOV. Premieră de Oscar la Operă: „Amadeus- Gottlieb”

 

Festivalul Mozart, ediţia a doua, continuă în această săptămână cu alte evenimente speciale. Opera Braşov vă invită sâmbătă, 20 februarie, şi duminică, 21 februarie, de la ora 18.30, în Sala Operei Braşov la premiera piesei „Amadeus – Gottlieb”, după Peter Shaffer şi „Scrisorile lui Mozart”. „Amadeus – Gottlieb” este un spectacol complet, grandios, unic. O piesă de teatru devenită celebră, după care s-a realizat, în 1984, şi faimosul film „Amadeus” în regia lui Milos Forman, câştigător a numeroase premii Oscar. Spectacolul îmbină teatrul cu momente muzicale excepţionale din lucrările genialului Mozart: „Nunta lui Figaro”, „Răpirea din Serai”, „Don Giovanni”, „Concertul nr. 21 pentru pian şi orchestră”, „Recviem”, dar şi „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi, care subliniază punctele-cheie în desfăşurarea piesei.
Spectatorii se vor bucura de participarea extraordinară a actorilor Marius Bodochi, în rolul Salieri, şi a lui Răzvan Oprea, în rolul Mozart – de la Teatrul Naţional Bucureşti. Montarea de la Opera Braşov este semnată de unul dintre cei mai aparte regizori ai noului val, Marcel Ţop, scenografia aparţine Rodicăi Garştea (scenograf al Operei Braşov). Dirijor va fi maestrul Ciprian Teodoraşcu, de la Bucureşti, la pian se va afla Ovidiu Mezei. Îşi dau concursul soliştii Operei Braşov: Valentina Mărgăraş, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Lorand Cristian, dar şi Filip Panait (Bucureşti), precum şi Cvartetul „Gaudeamus” al Filarmonicii Braşov.
„Această nouă mizanscenă a piesei celebre scrisă de Peter Shaffer, în special datorită producţiei hollywoodiene cu acelaşi nume, propune publicului trei apologii. Trei puncte de vedere, trei apărări: apărarea lui Salieri, apărarea lui Mozart şi a treia – apărarea Muzicii – ca reprezentare a sublimului. În jurul acestor trei entităţi este construit spectacolul «Amadeus». Nu în jurul invidiei unui individ talentat, Salieri, faţă de un individ genial, Mozart, fapt speculat enorm în jurul subiectului Mozart-Salieri. Au curs tone de cerneală, celuloid, maculatură în jurul acestei relaţii care are ca subiect central invidia subiectivă a unui om faţă de altul”, afirmă regizorul Marcel Ţop.

Biletele costă 20 şi 30 de lei şi se vând la sediul Operei Braşov, din str. Bisericii Române nr. 51, mâine, între orele 10.00 și 17.00 și cu o oră înainte de spectacol (dacă mai sunt locuri disponibile). Pentru spectacolul de duminică sunt mai multe bilete disponibile.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare