Turism

[ViDEO] BRAŞOV. Peştera Valea Cetăţii Râşnov, o opţiune pentru a învinge canicula printr-o ieşire în natură

  • DSCN2678_214955.JPG
  • DSCN2677_214956.JPG
  • DSCN2682_214957.JPG
  • DSCN2674_214960.JPG
  • DSCN2671_214958.JPG
  • DSCN2690_214962.JPG
  • DSCN2697_214963.JPG
 

Dacă vreţi să faceţi o ieşire în natură cu toată familia – compusă din persoane de toate vârstele, dar să fie şi ceva spectaculos totodată, puteţi opta pentru o drumeţie la Râşnov (judeţul Braşov), cu destinaţia „Peştera Valea Cetăţii”.

Veţi merge pe un drum într-un cadru feeric, uşor de parcurs „la pas” din centrul oraşului Râşnov, în mai puţin de o oră. Puteţi ajunge mai repede cu un mijloc de transport, dar pierdeţi tot farmecul unei excursii relaxante. Până la urmă, urmăriţi un obiectiv turistic, nu să ajungeţi la timp la serviciu!

O dată ajunşi în faţa peşterii, vă odihniţi puţin pe băncuţele de lemn, aşteptând şi alţi turişti cu care veţi explora împreună, însoţiţi de un ghid. Intrarea se face la oră fixă şi la jumătatea orei.

Astfel, intraţi într-un monument al naturii, aflându-se într-o zonă protejată din Masivul Postăvaru, monument vechi de milioane de ani.   

Ghidul Alin Manole (video) ne spune că este o peşteră tânără din punct de vedere geologic, de „doar” două milioane de ani, însă formată într-un loc foarte vechi, într-o rocă jurasică, de 60-70 de milioane de ani. Tot el ne spune că este o peşteră foarte mică, ce măsoară doar 958 de metri lungime, din care amenajată pentru vizitare pe aproximativ 270 de metri.    

Totuşi, Peştera Valea Cetăţii este una dintre cele mai frumos amenajate peşteri din Europa, fiind iluminată cu leduri (să nu deranjeze liliecii care trăiesc aici), are scări din fibră de sticlă, balustrade, pasaje şi bare de protecţie.

Temperatura în Peşteră nu depăşeşte 12 grade, aşa că indicat ar fi să aveţi o bluză în plus la voi, chiar dacă afară este foarte cald.

Ceea ce face această peşteră şi mai deosebită este faptul că aici se ţin evenimente culturale, pentru că are o acustică foarte bună. Cinci membri ai Filarmonicii Braşov susţin, în fiecare zi de sâmbătă, concerte instrumentale, în special la clarinet şi tobe, fără staţii de amplificare. Toate acestea se întâmplă în Sala Mare, locul de unde pleacă mai multe galerii secundare. Aceasta se întinde pe aproximativ 2.500 mp şi se înalţă cam 20 de metri. Există o anumită cantitate de apă infiltrată în peşteră. De jur împrejur se pot observa numeroase stalactite şi stalacmite, precum şi alte formaţiuni calcaroase mai mici, de diverse forme, care se formează în câteva sute de ani. Luminile crează efecte spectaculoase.

Ataşat aveţi o „frântură” video din prezentarea peşterii făcută de ghidul Alin Manole.  

Ca să vă treacă timpul până vine ora de vizită sau chiar după explorarea peşterii, puteţi experimenta şi traversarea unei mici văi pe tiroliană. Costă doar 10 lei cursa şi este distractiv pentru toţi (vezi video).

Multe alte detalii despre Peştera Valea Cetăţii Râşnov puteţi găsi urmând link-ul următor:

Atracții naturale din Ţara Bârsei – Peștera Valea Cetății Râșnov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare