Economic

Cu cât au crescut prețurile apartamentelor în decurs de un an / La ce capitol este Brașovul lider

Cu cât au crescut prețurile apartamentelor în decurs de un an.

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut, au relevat datele Storia.ro. Prețul mediu solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a ajuns la 1.904 euro/metru pătrat. În aprilie 2024 au fost realizate 15.168 de trazacții imobiliare, număr cu 50% mai mare față de aprilie 2023.

Brașov rămâne fruntaș la creșterea prețurilor apartamentelor vechi (+21% față de anul trecut), așa cum a precizat moneybuzz.ro, iar în București și Sibiu sunt cele mai mari creșteri de prețuri pentru apartamentele noi (+16%).

Cu cât au crescut prețurile apartamentelor în decurs de un an

În primele patru luni ale anului 2024, pe piața imobiliară din România au avut loc aproape 54.000 de tranzacții, în creștere cu 26% comparativ cu perioada ianuarie – aprilie 2023.

În București, numărul de tranzacții a înregistrat o creștere cu 64%, la aproape 4.700 de tranzacții, în timp ce în județul Ilfov s-au înregistrat peste 850 de tranzacții, în creștere cu 140%, mult peste media națională. Iași a înregistrat o creștere cu 130% a numărului de tranzacții pentru primele patru luni ale anului, un record în rândul principalelor județe ale țării. Acolo au fost înregistrate în total peste 3.800 de tranzacții.

Au fost înregistrate creșteri și în Cluj (+21%, peste 3.000 de tranzacții), Timiș (+26%, peste 3.400 de tranzacții), în timp ce în Brașov numărul de tranzacții a rămas relativ constant (-0,5%, aproape 2.900 de tranzacții). 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button