Turism

Brașovul, printre destinațiile preferate de români de Paște / Ce „vânează” turiștii

Brașovul, printre destinațiile preferate de români de Paște.

Una dintre cele mai dragi sărbători pentru români este Paștele, care în acest an a făcut o punte cu 1 Mai, turiștii având, astfel, posibilitatea de a se bucura de 6 zile de vacanță neîntreruptă.

Brașovul, printre destinațiile preferate de români de Paște

Din perspectiva BIBI Touring Touroperator, printre destinațiile preferate de români pentru vacanța de Paște, pe primul loc s-a aflat Băile Felix, urmată de Bucovina și Valea Prahovei pentru zona de munte-balneo-rural, Mamaia, Vama Veche și Costinești pentru litoral și Sulina, Băltenii de Sus și Crișan pentru Delta Dunării. În același timp, Brașov, Timișoara și Sibiu sunt printre favoritele românilor pentru city break-uri, târgurile de Paște sporind interesul pentru aceste destinații.

În proporție de aproape 50%, turiștii au rezervat la hoteluri de 4 și 5 stele cu numeroase facilități și servicii incluse. Unitățile de cazare cu ape termale și facilități pentru turismul de sănătate au fost preferate de seniori, în timp ce destinațiile rurale, cât mai aproape de natură, au constituit un bun prilej pentru familii să experimenteze turismul tradițional, participând la obiceiurile locale. Evenimentele desfășurate pe riviera românească au atras numeroși tineri în căutare de distracție și good vibes.

Brașovul, printre destinațiile preferate de români de Paște

Durata medie a sejurului față de perioada similară a anului trecut, a crescut de la 2,7 la 3,4 nopți, datorită celor 6 zile libere acordate bugetarilor și a vacanței școlare.

Față de anul trecut s-a remarcat o ușoară creștere de 5% a vânzărilor de Paște pentru segmentul munte-balneo și city break, procentul de rezervare  fiind în medie de 70-85% în funcție de destinație. Au fost unități de cazare în Bucovina sau Maramureș unde gradul de rezervare a fost de 100%. Pe litoral  s-a înregistrat o ușoară scădere față de anul trecut, iar gradul de rezervare în Mamaia, Mamaia Nord, Eforie Nord, Costinești și Vama Veche nu a depășit 60% din totalul locurilor de cazare. Delta Dunării s-a bucurat de un interes major pentru vacanța de Paște, cât mai aproape de natură și de specificul unic al Rezervației Biosferei, vânzările crescând în medie cu 15% față de anul trecut. Rezervările last minute au fost preferate de către turiștii indeciși sau în așteptare de reduceri pe ultima sută de metri.

Brașovul, printre destinațiile preferate de români de Paște

Tarifele au început de la  475 lei/cameră pentru 3 nopți la un hotel de 3* fără servicii de masă pe litoral și au ajuns până la 5.000 lei/cameră pentru 3 nopți la un hotel de 5* din Băile Felix cu toate mesele incluse, pachet de băuturi, acces la aquapark și programe artistice live.

„Practic, o dată cu minivacanța dublă, de 1 Mai – Paște, a început sezonul turistic estival 2024. Turiștii merg în România în tot mai multe localități turistice care s-au dezvoltat în ultimii ani. Fie sunt fideli stațiunilor în care merg de ani de zile, fie «vânează» noutățile care apar an de an, hoteluri, restaurante sau centre spa noi, festivaluri sau atracții interesante de agrement. Litoralul e meteo dependent de vremea frumoasă. Turiștii vin la mare, dar evenimentul bate vremea”, a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

Gastronomia autentic românească, tradițiile populare, atracțiile turistice și evenimentele locale au fost printre preferințele celor care au ales să petreacă Sărbătorile Pascale în România.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare