Sănătate

[ViDEO] BRAȘOV. Raţionalizare de paturi la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie

 

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind „raţionalizarea numărului de paturi de spitalizare continuă şi trecerea unor servicii de specialitate în regim ambulatoriu” de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie (foto). Decizia vine în contextul în care, pentru modernizarea ambulatoriulu, administraţia judeţeană pregăteşte documentaţia pentru accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, iar în ghidul solicitantului există condiţii privind reglementarea numărului de paturi. Adresa privind raţionalizarea numărului de paturi a fost depusă la Consiliul Judeţean (CJ) Braşov de conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, care a propus ca numărul de paturi de spitalizare continuă a unităţii sanitare pentru specialitatea medicală neurologie să se reducă cu 2,5 %  – 10%. „Ca urmare a acestei situaţii, serviciile acordate până în prezent în această secţie vor trece în regim ambulatoriu”, se arată în document.

Aparatură de peste 10 milioane de lei

Pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie,CJ Braşov are în vedere obţinerea unei finanţări de 10.573.045 lei, sumă din care administraţia judeţeană ar urma să asigure o cofinanţare de 2%, respectiv 211.460 lei. Proiectul şi indicatorii tehnico-economici aferenţi investiţiei au fost aprobaţi de consilierii judeţeni braşoveni în precedenta şedinţă de plen. Durata de implementare a proiectului este estimată la 32 de luni şi presupune achiziţionarea, printre altele, a unui Computer Tomograf, a patru echipamente de testare cognitivă neuro-psihiatrică, a unui sistem robotizat de tip exoschelet pentru recuperarea mersului, a unui EKG portabil, a unui ecograf musculoscheletal, a două defibrilaroare sau a unui Ecograf Dopler. Tot prin acest proiect ar urma să se cumpere piese de mobilier noi.
„Echipamentele propuse a fi achiziţionate prin proiect asigură operarea şi utilizarea acestora de către persoanele cu dizabilităţi, în scopul integrării acestora pe piaţa muncii, pentru a acoperi necesităţile speciale ale acestora”, susţin reprezentanţii administraţiei judeţene. De asemenea, prin noile echipamente va fi redus efortul fizic depus de personalul medical, dar se va diminua şi consumul de energie electrică. 

Ce spune preşedintele CJ, Adrian Veştea, despre acest proiect puteţi afla urmărind declaraţia video. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare