Delicte

Pescari cercetați penal după un control în trafic, pe DN1, în județul Brașov

Pescari cercetați…

Polițiștii au confiscat 136 de kg de pește și au întocmit dosar penal, după un control efectuat asupra unui autoturism oprit pentru control pe DN 1.
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în caz.


La data de 16 mai a.c., în jurul orei 05:50, în timpul unor activități de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Voila au oprit, pentru control, un autoturism care circua pe DN1, în localitatea Sâmbăta de Jos, din Județul Brașov.


Astfel, după ce au identificat persoanele aflate în autoturism, respectiv trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 29 și 32 de ani, pentru că în vehicul erau transportate bunuri voluminoase cu privire la care polițiștii au sesizat indicii infracționale, s-a procedat la efectuarea unui control asupra acestora
“, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.


În acest context, în interiorul autoturismului, polițiștii au depistat 10 saci în care se aflau plase de pescuit, o barcă gonflabilă cu vâsle, dar și o cantitate mare de pește, respectiv: 45 de kg specia crap, 37 de kg din specia batcă și 54 de kg din specia somn, cantități față de care nu s-a putut face dovada existenței documentelor de proveniență.


Față de cele constatate, polițiștii au dispus confiscarea uneltelor și a ambarcațiunii de pescuit, precum și a cantității totale de 136 de kg de pește și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de
pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție; deținerea, transportul, comercializarea fără documenete de provenienă a peștelui; pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, a adăugat sursa citată.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Voila sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button