Sănătate

BRAŞOV. Profesoară diagnosticată cu TBC

 

De trei zile încoace, este alertă în rândul părinţilor, al cadrelor didactice şi al celorlalţi angajaţi de la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC. Femeia este acum internată într-o unitate sanitară de specialitate din judeţul Prahova, de unde provine şi de unde a fost detaşată în septembrie 2016 la unitatea de învăţământ săcelean. Ea este în concediu medical pentru şase luni, adică până când se încheie cursurile şcolare ale anului de învăţământ 2016/2017.  Profesoara a anunţat care este starea ei de sănătate chiar în a doua zi de Crăciun. „Atunci, în 26 decembrie, ea a fost diagnosticată. Instituţia a fost anunţată şi concediul medical e înregistrat din 3 ianuarie 2017. La acest moment este internată în judeţul Prahova, este detaşată din Prahova, şi are o perioadă de şase luni când este sub tratament”, a declarat prof. Ionuţ Tănase, directorul Liceului Teoretic „George Moroianu”.

Copiii şi profesorii de la şcoala unde a predat au început să fie testaţi săptămâna trecută, dar nu chiar de luni, ci după cele două zile de minivacanţă din cauza gerului.  202 elevi şi 91 de profesori care au luat contact cu profesoara au fost supuşi testării. Unii au ieşit pozitiv, astfel încât vor fi chemaţi pentru noi teste. Alţi 65 de copii, care au lipsit zilele trecute, trebuie şi ei să fie verificaţi. „Până acum nu s-a descoperit nici un adult care să fie bolnav şi care să transmită boala, iar dintre copiii testaţi, am identificat aproximativ 60 de copii hiperergici (nota red. – care au manifestat o hipersensibilitate alergică, în urma testării), care au fost îndrumaţi în vederea efectuării unui consult şi a altor investigaţii care se impun la Dispensarul TB, la cabinetul de pediatrie”, a precizat dr. Luminiţa Târziu, medic pneumolog la Dispensarul TB Săcele.

În şcoală sunt zvonuri că tatăl profesoarei ar fi avut această boală, de la el infectându-se şi ea. Părinţii copiilor spun că dacă potenţialul pericol a fost ţinut secret în mod intenţionat vor lua măsuri.
Şcoala a fost dezinfectată, pentru a preveni răspândirea bacilului, cu o soluţia ce a fost aplicată pe mobilier, bănci, mânerele uşilor. După ce s-a efectuat ştergerea pardoselii şi s-a făcut dezinfecţia suprafeţelor au fost închise ferestrele şi s-a folosit o lampă cu ultraviolete, timp de o oră în fiecare sală, fără să fie prezenţi copiii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare