Sănătate

BRAŞOV. Fâneaţă în locul unei părţi din Spitalul de Neurologie

  • img-2869.jpg
 

Mariana Sebeni-Comşa (foto 2), consilier judeţean PER, a prezentat astăzi, în numele colegilor din Comisia de Sănătate a Consiliului Judeţean, problemele pe care le-au identificat în periplul lor prin cele şase unităţi sanitare cu paturi din municipiul Braşov.
Cele mai multe sunt vechi, ştiute şi greu de gestionat, mai ales că unele nu stau în puterea Consiliului Judeţean să le rezolve, cum ar fi infima alocaţie pentru hrană.

Una dintre situaţiile ciudate este cea întâlnită la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie din Brașov. Membrii Comisiei de Sănătate din CJ Brașov au descoperit o eroare în documentele oficiale legate de situația juridică a clădirii. Deși unitatea sanitară a fost construită acum câteva decenii, în Cartea Funciară terenul pe care este amplasată Baza de recuperare (cea din spatele corpului principal de lângă Şaguna, de pe strada Prundului) apare în continuare ca fiind fâneață, susţine Sebeni. „Problema este serioasă pentru că în aceste condiții nu se pot face investiții acolo”, a subliniat Mariana Sebeni.
Pentru a aloca fondurile necesare investiţiilor la spital, CJ Brașov, care administrează unitatea sanitară va trebui să reglementeze situația juridică a terenului, dar, din câte spune managerul Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie, dr. Alexandru Grigoriu, nici clădirea principală a spitalului nu este intabulată, dar că terenul din spate, unde este Baza de recuperare, nici ea încrisă în Cartea Funciară, aparţine Consiliului Judeţean, fiind corectată eroarea. „Cred că doamna Sebeni a înţeles greşit. A fost această problemă, că figura ca fâneaţă, dar s-a rezolvat, terenul este înscris pe numele Consiliului Judeţean. Clădirile nu sunt intabulate, aşa cum este cazul a trei sferturi dintre spitalele braşovene. Clădirea spitalului este din anii ’30, dar baza este din 1984”.

CJ vrea să acceseze fonduri europene pentru spital

În schimb, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, a precizat că, într-adevăr, la Pavilionul de pe Strada Prundului nu este reglementată situaţia juridică a trei loturi: „Urmează ca noi să facem o alipire a loturilor de la Pavilionul de pe Strada Prundului a Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie, astfel încât să rezolvăm situaţia juridică a clădirii. Avem în vedere ca pentru modernizarea acestei unităţi sanitare să accesăm fonduri europene, iar cererea de finanţare nu este acceptată dacă nu suntem la zi cu situaţia juridică a imobilelor”, a declarat Gabor.
Pe de altă parte, vicele CJ a precizat că există o fâneaţă, însă aceasta este la Timişul de Sus, unde era un sanatoriu care aparţinea spitalului braşovean, până în 2014, când a fost preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Pentru acele imobile, aflate pe teritoriul administrativ al Predealului, Primăria acestei localităţi a început demersurile pentru reglementarea situaţiei juridice a imobilelor în cauză”, a mai spus Adrian Gabor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare