Politic

BRAŞOV. Zonă de risc mediu privind consumul de droguri

 

Prevenirea şi combaterea traficului şi consumului illicit de droguri sunt considerate o prioritate naţională, dar şi o necesitate a comunităţii. Instituţia Prefectului sprijină activitatea Centrului Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Braşov, motiv pentru care a organizat ieri o conferinţă de presă pentru preyentarea Raportului de evaluare a activităţii Centrului pentru anul 2017. Misiunea acestuia este de a monitoriza politicile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi al asistenţei integrate a consumatorilor, aplicate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu.

La manifestare au participat reprezentanţi ai autorităţii publice locale, dar şi ai societăţii civile, care s-au evidenţiat prin sprijinul acordat specialiştilor CRPECA Braşov în acţiunile de prevenire şi reducere a cererii de droguri la nivel regional.

„Trebuie să intensificăm lupta împotriva consumului de droguri și a substanțelor interzise. Începând de anul trecut, împreună cu reprezentanții Centrului Antidrog Brașov, cu doamna Samson, am realizat un proiect, am fost în școli și le-am adus la cunoștință copiilor și celor care sunt predispuși consumului de substanțe interzise cât de grav este, cât de nocive sunt și în ce situație se poate ajunge în cazul în care se întâmplă lucrul acesta. Prevenția este cel mai important element, în ceea ce privește lupta antidrog și, ascultând bilanțul celor de la antidrog, vă promit că voi intensifica vizitele în școli și absolut în toate zonele unde sunt persoane predispuse spre a consuma acest tip de substanțe”, a declarat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu.

„Conform raportului național privind situația drogurilor, Brașovul nu este o zonă de risc, ci este considerat ca zonă de risc mediu. Într-adevăr studiul prezentat astăzi relevă realitatea științifică la nivelul județelor Brașov și Covasna. A nu se confunda însă cu consumul de substanțe în școală. Faptul că cele 637 de chestionare au fost aplicate în mediul școlar a fost favorizat de mediul organizat. Trebuie să avem în vedere și teribilismul vârstei și diverși factori psihologici care pot induce elevului o stare de libertate, sub protecția anonimatului. Specialiștii noștri se vor concentra în continuare pe acele zone de risc identificate și, de această data, în anul 2018 vom avea un studiu, care să fundamenteze activitățile țintite”, a declarat coordonatorul CRPECA, Anda Samson.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare