Politic

Atac dur al consilierilor locali PNL și PSD la adresa primarului Brașovului / I s-a cerut iar demisia Flaviei Boghiu / Update – proiectele care nu au mai intrat la vot

Atac dur al consilierilor locali PNL și PSD la adresa primarului Brașovului.

Consilierii locali PNL și PSD Brașov au avut astăzi, ad-hoc, o întâlnire cu jurnaliștii în fața Primăriei Brașov. Au subliniat că Ședința Extraordinară de Consiliul Local, convocată de primarul USR Allen Coliban, nu respectă legea – „Nici termenii, nici formalitățile de convocare”, așa cum a declarat viceprimarul liberal Sebastian Rusu, care a mai spus: „Așa cum ne-a obișnuit, primarul Allen Coliban anunță ședințe peste ședințe, convocate în mod haotic… El dorește să transforme ședințele de Consiliu Local în tribune electorale”.

Potrivit spuselor lui Rusu, brașovenii ce sunt prezenți la ședințe sunt membri USR, totul fiind o încercare de manipulare.

„Noi invităm toți brașovenii de bună credință să participe la aceste ședințe, să afle adevărul. Noi, consilierii PNL și PSD, trebuie să avem grijă să se respecte legalitatea. Noi vrem transparență și corectitudine… Au fost proiecte trimise la refăcut, întrucât conțineau o serie de greșeli”, a mai relatat Sebastian Rusu, el punctând: „Disperarea că pierde Primăria îl împinge pe Coliban să facă aceste lucruri”.

Atac dur al consilierilor locali PNL și PSD la adresa primarului Brașovului

Viceprimarul PNL a afirmat că o ședință extraordinară trebuie să aibă 1-2 puncte – urgente – pe ordinea de zi, nu 20 cum sunt în cea planificată pentru astăzi: „Singurul care ar impune urgența ar fi rectificarea bugetară, dar poate fi dezbătut și votat și în ședința ordinară de săptămâna viitoare a Consiliului Local”.

Apoi, Alexandra Crivineanu, liderul de grup al consilierilor locali PSD, i-a transmis lui Allen Coliban: „Încetați să vă bateți joc. Nu mai transformați ședințele de plen ale Consiliului Local într-un circ”.

Crivineanu i-a cerut, încă o dată, în mod expres, Flavia Boghiu (USR) să vacanteze postul de viceprimar, așa cum aceasta anunțase, după ce a fost trimisă în judecată de DNA în Cazul Amural (Vezi AICI): „Este un act de curaj și de moralitate să-și dea demisia”.

Atac dur al consilierilor locali PNL și PSD la adresa primarului Brașovului

Alexandra Crivineanu a adus în discuție și câteva dintre proiectele „dragi” lui Coliban, nevotate de consilierii PNL și PSD, care sunt „rostogolite” de la o ședință la alta: „De ce nu se face parc pe terenul fostei platforme industriale Rulmentul, care aparține Primăriei? De ce se insistă atât pe zona IUS-Lemexim?…”.

Sebastian Rusu a completat-o, spunând despre acest proiect că este extrem de costisitor: „Trebuie zeci de milioane de euro, din banii brașovenilor”.

În continuare, Crivineanu a adus în discuție proiectul lui Coliban cu restricținarea traficului în Centrul Istoric în weekend-uri: „Nu este normal să iei o asemenea hotărâre, dacă nu ai locuri de parcare. În aproape 4 ani, Administrația Coliban n-a făcut nici un loc de parcare; dimpotrivă, a dezafectat destule”.

Vezi Ședința Extraordinară de azi a Consiliului Local Brașov – AICI.

Update. Printre proiectele care nu au mai intrat în ședință la vot s-au numărat inițierea unui referendum local pentru parcul de la IUS, achiziționarea fostului han de la Pietrele lui Solomon, regulamentul de publictate și afișaj stradal ori restricționarea accesului auto în centrul istoric în weekend-uri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
28 zile în urmă

Sa nu vă supărați,dar sunteți penibili, caraghioși,și bineînțeles….. incompetenți și corupți! Hai valea ,psd pnl!

Florin
28 zile în urmă

Pamela&Sebicu, acest cuplu insipid, inodor si cu T constant, iubitor de infractori si faradelegi.

Barbu Gh.
27 zile în urmă

Funcționează cooperativa mafioților uslași. Duduie. Abia-l așteaptă pe penalul șef, vinitura semianalfabetă venită cu scripca din Șoldova!

Back to top button