Politic

BRAȘOV. Fuziunea cu UNPR a făcut din PMP a treia forță politică din România

 

Este afirmația fostului președinte al țării, actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, prezent în această dimineață la Tabăra de vară a tineretului PMP organizată în Poiana Brașov. 

Calculele făcute pentru argumentarea acestei fuziuni prin absorbție cu Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), făcându-i pe progresiști să dispară de pe scena politică, ne-au fost prezentate în conferința de presă organizată în jurul prânzului și prezidată de președintele PMP Brașov, Mihai Costel. 

”Fuziunea s-a făcut pentru că era nevoie de crearea unei forțe politice care să poată amenda credibil acțiunile politice ale PNL și PSD. În urma acestei fuziuni a rezultat o a treia forță politică. Aduc câteva argumente: spre exemplu, PMP avea 1380 de consilieri, acum are peste 2.500 (restul fiind aduși de UNPR), ceea ce face din PMP o forță politică importantă în adminstrația publică locală. PMP avea 68 de viceprimari, UNPR a venit cu 74, astfel că împreună ajungem la aproape 150 de viceprimari. PMP avea 7 vicepreședinți de consilii județene, UNPR, unu, astfel că acum PMP are 8, iar exemplele pot continua”, a enumerat Băsescu.

Un avantaj foarte mare adus de fuziune PMP-ului este legat de infrastructura politică, a mai spus Traian Băsescu: ”La alegerile locale, PMP a reușit să depună liste cu candidați doar în jumătate din localitățile din țară, ceea ce și explică scorul la nivel național. Acolo unde am avut candidați, rezultatul a fost mult mai bun pe de o parte, dar UNPR vine cu o infrastructură politică mult mai bună, care va permite extinderea de organizații PMP”.

Nu este de neglijat nici experiența politică a UNPR-ului, a mai argumentat Băsescu, care a mai spus că, din observațiile sale, tinerii nu prea au fost votați de electorat: ”Din candidații PMP, 90% au fost tineri sub vârsta de 40 de ani. Am mers pe ideea că românii cer schimbarea clasei politice. Eșecul a fost total! Tinerii au fost respinși de electoratul românesc, fiind preferați oamenii cunoscuți, cu experiență politică. Acest lucru nu a fost cauzat, neapărat, pentru că nu s-a vrut ca tinerii să intre în politică, dar modul în care s-a organizat campania electorală și interdicțiile impuse au dus la situația ca tinerii PMP să termine timpul de campanie absolut necunoscuți”.

 Ca urmare, a mai spus Băsescu, ”parlamentarii cu care vine UNPR crează premisa ca, alături de tineri, să avem și oameni cu mai multă experiență la alegerile parlamentare din toamnă. Sigur, UNPR vine fără Gabriel Oprea, Șerban Mihăilescu, Eugen Nicolicea, Neculai Onțanu, care nu mai fac parte din partid. De asemenea, foarte mulți care proveneau din PSD s-au întors acolo, așa că, în total, numărul de parlamentari, astăzi, ai UNPR este de 32”.

Obiectivul major al PMP este crearea unui grup parlamentar, potrivit sursei citate, pentru că acest lucru le-ar da dreptul la reprezentanți în toate secțiile de votare. 

”Pentru mine a fost o surpriză că la aceste alegeri au fost 1,2 milioane de voturi anulate și sunt convins că nu au fost prea multe anulate de la PSD și PNL. Deci, prezența în secțiile de votare este esențială, iar fuziunea cu UNPR ne dă această șansă, dacă toți parlamentarii UNPR vor rămâne”.

Reorganizare încheiată la nivel central și județean

O strategie la nivelul Brașovului pentru o mai mare popularitate în rândul electoratului încă nu a fost gândită, după cum a recunoscut președintele PMP: ”Dar îmi pun mare nădejde în faptul că primarul George Scripcaru a acceptat să-l ia ca vicepreprimar pe președintele PMP Brașov, Mihai Costel, ceea ce ne va da posibilitatea, cel puțin în prima fază, să fim prezenți în atmosfera publică a Brașovului”.

De altfel, a mai spus Băsescu, fuziunea la nivel central și județean s-a încheiat: ieri au fost numiți toți președinții interimari de organizații și principalul criteriu a fost scorul electoral de la locale, respectiv a fost numit președinte de organizație cel care a avut rezultate mai bune cu partidul său, pe principiul: ”în politică valorezi câte voturi ai!”.

După această schemă, președintele filialei județene a PMP este viceprimarul Costel Mihai, iar fostul președinte al UNPR Brașov, senatorul Sebastian Grapă, este primvicepreșdinte al filialei.

Toate aceste afirmații au fost făcute în lipsa unui reprezentant al UNPR, deși membrii PMP Brașov au declarat că UNPR-iștii au fost invitați.

”Domnul senator Sebastian Grapă a fost invitat, dar acesta nu a putut fi prezent azi, aici, pentru că nu se află în localitate”, a precizat Mihai Costel. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare