Expres

[ViDEO] UPDATE BRAŞOV. Întrebări despre măgari, şosete şi mănuşi, la concursul pentru directori de şcoală

 

Citiţi şi:

UPDATE. Vedeţi aici dacă aveţi aptitudini pentru a fi director de şcoală! Măcar vă amuzaţi!

Corpul S, al Facultăţii de Silvicultură, este sub asalt de azi-dimineaţă: peste 200 de candidaţi la concursul pentru ocuparea posturilor de directori şi de directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar, la care se adaugă sute de membri ai comisiilor de evaluare, observatori şi secretariatul tehnic. Proba scrisă, test-grilă având subiecte unice de la Ministerul Educaţiei, supravegheată video-audio, s-a încheiat la ora 12.00, iar la această oră a început „schimbul trei” al evaluării lucrărilor în comisiile de concurs (a câte cinci membri) pentru fiecare şcoală în parte.

Această mare masă de oameni a fost principala problemă organizatorică pentru reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, mai ales că a fost nevoie ca toţi membrii comisiilor să fie instruiţi, ne-a spus prof. Mirela Blemovici (video), inspector şcolar general adjunct şi preşedintă a Comisiei de organizare. „Au lipsit cinci dintre cei 220 de candidaţi înscrişi, în rest nu au fost incidente, fiind supraveghere audio-video, pe lângă cea umană. Până la această oră (17.00 – nota red.) am auzit de foarte puţine cazuri în care să nu fi obţinut vreun candidat punctajul minim. Sper ca până la ora 21.00 să se încheie evaluările în faţa comisiiilor, iar la ora 22.00 să fie afişate rezultatele”, a mai spus prof. Blemovici.

Candidaţii au avut 120 de minute pentru a bifa răspunsul corect pentru cei 60 de itemi, 40 au fost pentru a le testa „Aptitudinile Cognitive” – fiecare valorând 1,25 puncte și 20 pentru „Competențele Manageriale” – 2,50 puncte fiecare. Deşi s-a spus că minimul este de 35 din 50 de puncte, calculul a fost mai complicat, rezultând o notă care, pentru mulţi dintre cei pe care i-am întâlnit, s-a situat între 8.00 şi 9.00. Dascălii care au susţinut concursul arătau toţi livizi şi epuizaţi. „A fost greu! Nu testul în sine, dar toată presiunea psihică, tot heirup-ul ăsta, căruia nu îi vedem rostul”, ne-au spus două tinere profesoare. Nici cei cu experienţă mai multă nu erau mai tonici, ci doar uşuraţi că au scăpat de o povară. Dar şi ei, şi colegii lor de breaslă din comisiile de evaluare erau intrigaţi de itemii verbali prin care li s-au testat aptitudinile cognitive: „Au fost puşi să spună ce defineşte un măgar: copitele sau coama! Ori să indice asemănările dintre şosete şi mănuşi!”, ne-a spus prof. Aranyosi Ştefan, director în retragere al Liceului Silvic.

„Candidaţii sunt profesori, deci absolvenţi de facultate, unii au şi masterate sau doctorate, fac parte din corpul de experţi în management educaţional, unii sunt directori de mulţi ani, deci ar fi trebuit pornit de la premisa că au aceste aptitudini cognitive şi să le verifice doar pe cele de management instituţional”, este părerea altui cadru didactic.

Candidaţii sunt încă nedumeriţi de rolul testelor cognitive la care au fost supuşi. „La itemii figurali (teste prin care se determină cum pot concurenții distinge diferențe între figuri şi grupuri de corpuri geometrice – nota red.), m-am simţit de parcă lucram cu băieţelul meu din clasa pregătitoare. Doar psihologii care le-au conceput pot spune ce relevanţă au”.

 Citiţi şi:

BRAȘOV. Cei care vor să fie directori de școală dau miercuri proba scrisă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare