Expres

BRAŞOV. Poştaşii continuă greva; prin „solidaritate” e închis şi Biroul Vamal

  • IMG_5485_224480.JPG
  • IMG_5487_224479.JPG
  • IMG_5488_224481.JPG
  • img-2727.jpg
 

Nemulţumiţi de eşecul negocierilor dintre sindicate şi conducerea Poştei Române, salariaţii continuă protestele şi în această săptămână.

Persoanele care au avut de trimis ori de primit un colet sau o scrisoare au avut şi astăzi neplăcuta surpriză de a se lovi de uşile închise ale oficiilor poştale din judeţ. În semn de protest faţă de refuzul companiei Poşta Română de a le mări salariile cu 200 de lei, lucrătorii poştali au blocat, pentru a treia zi, activitatea subunităţilor locale. „Nu am reuşit să rezolvăm nimic tot weekend-ul, speram că administraţia înţelege demersul nostru, dar nu a fost aşa. Nu au venit cu variante care să fie acceptate de noi, aşa ca vom continua protestele. Speranţa mea este să se rezolve problema cat de curând”, ne-a spus un oficiant, sub protecţia anonimatului. Potrivit spuselor sale, pensiile şi ajutoarele sociale au fost distribuite, pentru a nu crea probleme beneficiarilor, însă destinatarii corespondenţelor vor mai avea de aşteptat până la stingerea conflictului.

Nici la oficiul de vămuire colete externe, de lângă Oficiul Poştal 3 de pe Bulevardul Griviţei, nu era deschis, pe uşă fiind acelaşi afiş ca la Poştă, deşi Biroul vamal de interior, cum este denumit oficial, pare a fi subordonat ANAF li are intrare separată. În numai cinci minute, trei vârstnici au venit, cărând pachete grele pentru a le trimite în străinătate, probabil copiilor, dar au fost nevoiţi să plece, unii dând şi banii degeaba pe taxi dus-întors.

Reamintim că protestele au debutat joi, când angajaţii Companiei Naţionale Poşta Română din aproape totă ţara au întrerupt lucrul. O zi mai târziu, lor li s-au alăturat şi ceilalţi angajaţi. Poştaşii reclamă că nu beneficiază de anumite soluţii tehnice care să le facă munca mai uşoară, de faptul că de zeci de ani sortarea corespondenţei se face manual sau de faptul că greutatea mare pe care o cară zilnic, indiferent de starea vremii, le provoacă boli profesionale. O altă problemă gravă este legată de deficitul de personal, la care se adaugă o mare fluctuaţie, cauzată tocmai de salariile mici.
Principala lor revendicare este ca fiecare din cei 26.000 de salariaţi ai Poştei Române să primească o majorare salarială de 200 de lei. „Avem foarte mult de lucru pe bani foarte puţini. Mai mult de jumătate dintre salariaţi câştigă salariul minim pe economie, deşi responsabilităţile şi riscurile sunt enorme”, afirmau liderii sindicali la începutul acestei luni, când au pichetat Prefectura Braşov.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Poștaşii au ieşit temporar din grevă

Update BRAŞOV. Îngrijorări şi drăcuieli la uşa Poştei; nici pensiile nu au fost plătite astăzi

UPDATE BRAŞOV. Poştaşii sunt decişi să intre în grevă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button